ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Turizmden hak edilen pay alınmalıdır

Turizmden hak edilen pay alınmalıdır
YAYINLAMA: 11 Şubat 2024 / 14.30
GÜNCELLEME: 11 Şubat 2024 / 15.20

Vali Lütfullah Bilgin, Gaziantep’in sanayileşmeye devam etmekle birlikte turizmden de hak ettiği payı alacağını söyledi.

Bilgin, halen 3 Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan Gaziantep’e girişimciler için kurulan 4. Organize Sanayi Bölgesi’nin 2 yıla kadar fabrikalarla donatılacağına inandığını belirtti.

Gaziantep için daha şimdiden 5. Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluş hazırlıklarına başlanması gerektiğini ifade eden Bilgin, “Zaten Gaziantep'i diğer illerden farklı kılan özellikle girişimci insanlara sahip olmasıdır” dedi.

Bilgin, Gaziantep’teki hızlı sanayileşme sürecinin devam edeceğine inandığını, ciddi ekonomik krizlerin yaşandığı dönemlerde dahi Gaziantepli yatırımcıların yatırım yapmaya devam ettiklerini vurguladı. Örnek sanayi siteleri, küçük sanayi siteleri ve 3 organize sanayi bölgesine sahip Gaziantep’te 4. Organize sanayi bölgesinin de kuruluşunun tamamlandığını kaydeden Bilgin, şunları anlattı: “4. Organize Sanayi Bölgesi mevcut 3 organize sanayi bölgesinin büyüklüğünde ve burada büyük ölçekli tesisler inşa ediliyor. 4. Sanayi bölgesinin alt imar çalışmaları tamamlandı, yolların açılması için ihale açıldı. 2 yıla kadar 4. Organize sanayi bölgemizde sanayi tesisleriyle dolacak, 5. Sanayi bölgesi şehrimiz için önemli bir ihtiyaç haline gelecek. 5. Organize sanayi bölgemizi nerede ve nasıl kuracağımızı şimdiden düşünmemiz gerekir.”

Bilgin, Gaziantep’in sanayileşmede elde ettiği gelişmeyi turizm alanında da başarması için çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, dünyaca bilinen Zeugma mozaiklerini sergileneceği müze ek bina inşaatının sürdürdüğünü bildirdi. Zeugma Antik kentinde İl Özel İdare Müdürlüğü olanaklarıyla yürütülen kazının devam ettiğini anımsatan Bilgin açıklamasını şöyle tamamladı: “Zeugma mozaiklerini yerli ve yabancı konuklarımıza gösterebileceğimiz ek müze inşaatı yıl sonunda bitecek. Zeugma antik kentindeki kazılarda ortaya çıkacak eserler yöre açık hava müzesi haline getirilerek yerinde sergilenecek. Yürüttüğümüz tüm bu çalışmalarla Gaziantep’in turizmden de hak ettiği kazancı elde etmesini sağlamaya çalışıyoruz”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *