ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Türk kadını yeteneklidir

Türk kadını yeteneklidir
YAYINLAMA: 22 Şubat 2022 / 15.14
GÜNCELLEME: 22 Şubat 2022 / 15.14
Şehitkamil Belediyesi tarafından açılan ve 350 kursiyerin katıldığı kurs süresince hazırlanan elemeyi ürünler sergileniyor.

Vali Bilgin, bu tür güzelliklerin sadece çeyiz için yapılmasının üzücü olduğunu belirterek, “Teknolojinin gelişmesiyle birlikte elemeyi ürünleri olan ilgi artmış durumda. Bu tür ürünleri sadece çeyizlik olarak düşünmemek gerek” diyerek kadınları, yaptıkları ürünleri satmaya teşvik etti.

İnsana yatırım yapmalıyız

Sarıgüllük’teki Abdullah Edip Bülbülzade kütüphanesi ve lokalinde, altı öğretmen nezaretinde sekiz aydır kurs gören 350 kursiyere sertifika verilirken, yaptıkları çalışmalarda sergilendi. Vali Lütfullah Bilgin ve Emniyet Müdürü Ali Kalkan’ın eşleriyle birlikte katıldığı açılışta konuşan Vali Bilgin, kalkınmış, zengin bir ülke olabilmemiz için insana yapılan yatırımların artarak devam etmesi gerektiğini belirterek, “Her yaştaki insanın üretim duruma gelmesiyle yükseleceğiz. Ancak bu tür kurslara katılanların çoğu çeyiz amaçlı katılıyor. Bu Ürünleri sadece çeyizlik olarak düşünmemek gerek” diye Türk kadınları çok yetenekli olduğunu belirtti.

Kadınlarımız üretir duruma geldiler

Bülbülzade yanında Güven evler, Karaoğlan, Aydıntepe ve Çağlayan Sosyal Tesisleri’nde de geleneksel el sanatları kültürlerinin yaşatıldığını söyleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Mehmet Bozgeyik, kursta, ahşap boyama, altın tel, iğne oyası, makine nakışı, alüminyum folyo, ev tekstili, mefruşat ve el sanatları konularında eğitim verildiğini belirterek, “Kadınlarımız bu kurslar sayesinde üretimi duruma geldi. Fiyatı 1 milyar olan yatak örtüsünü, 50 milyonluk masraf da yapabiliyorlar” diye konuştu. Törende, kursta başarılı olan kursiyerlere sertifika verilirken, vali Bilgin ve emniyet müdürü Kalkan, eşleriyle birlikte sergiyi gezdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *