ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Türk Standartları Enstitüsü belgesi dünyada geçerliliğini sürdürüyor

Türk Standartları Enstitüsü belgesi dünyada geçerliliğini sürdürüyor
YAYINLAMA: 04 Mart 2022 / 14.40
GÜNCELLEME: 04 Mart 2022 / 14.40
Türk Standartları Enstitüsü’nün 132 Sayılı Kanunla kurulduğunu ve ülkemizde belgelendirme yapmaya yetkili milli ve kuruluş olduğunu belirten Bölge Müdürü Mustafa Derecik, kurumun ilk akreditasyon ara denetim tetkikini başarı ile tamamladığını bildirdi.

Derecik, kalite konusunda yurtiçinde ve yurtdışında yoğun çalışmalar yapan Türk Standartları Enstitüsü’nün Avrupa kayıt teşkilatı ve milletlerarası standartlar teşkilatının yönetimlerinde yer aldığını, Avrupa ve dünya kalite politikalarının şekillenmesinde aktif rol aldığını vurguladı.

Türk Standartları Enstitüsü

güven tazeledi

Derecik, Türk Standartları Enstitüsü’nden kalite sistem belgelendirme faaliyetlerinin Türk Akreditasyon Kurumu tarafından 4 Temmuz 2002 tarih ve 6001  numaralı akreditasyon belgesi ve Avrupa’da söz sahibi akreditasyon kuruluşlarından Hollanda’nın kuruluşu tarafından da 18 Aralık 2002 tarihinde 4134 numaralı akreditasyon belgeleri ile 45.012-1998 standardı çerçevesinde akredite edildiğini açıkladı.

Akreditasyon kuruluşlarının akredite ettikleri kuruluşları yılda bir kez ara denetime tabi tuttuğunu belirtirken Mustafa Derecik, “Bu kapsamda enstitümüzde iki-6 Haziran 2003 tarihleri arasında gözetim denetimi gerçekleştirilmiştir. Avusturalya’dan bir baş tetkik görevlisi ve tetkik, TÜRKAK’tan da iki tetkik görevlisinden oluşan heyet tarafından yapılan denetiminin iki günü merkez Kayseri ve sistem belgelendirme daire başkanlığına, iki güney ise İzmir kalite Müdürlüğü’nde gerçekleştirilmiş, bir gün de İzmir’deki kuruluşta Şahitli tetkik yapılmıştır. Gerek tetkik sırasında ve gerekse tetkik sonrasında, Tetkik heyeti tarafından kalite sistemimizdeki çok olumlu gelişmelerden övgüyle bahsedildi. Böylesi büyük ve yaygın olarak faaliyet gösteren bir kuruluşun uygulamakta olduğu kalite sisteminin gerçekten dünyada örnek, etkin ve takdire değer olduğu geçen yıl olduğu gibi bu yılki ara denetimde de bir kez daha belirlendi” dedi.

Sanayicimiz, Türk Standartları

Enstitüsü belgesi ile dünyaya açılıyor

Türk Standartları Enstitüsü’nün kalite sistem belgelendirme faaliyetlerini dünyada yaygınlaştırılması ile Türk Standartları Enstitüsü’nün örnek bir kuruluş olduğunu Vurgulayan derecik, Türk sanayicisinin Türk Standartları Enstitüsü’nden almış olduğu kalite sistem belgesi ile dünyaya açılmasının daha kolay olacağı ve böyle ciddi bir kuruluşun daha yeni atılımlara imza atacağını inandıkları Avusturya tetkik heyeti tarafından enstitümüze toplantıda bildirilmiştir. Milli belgelendirme kuruluşumuz Türk Standartları Enstitüsü, kuruluşta kalite anlayışının gelişerek karın, pazarın verimliliğinin artması, etkin bir yönetimin sağlanması, maliyetlerin azaltılması, çalışanların tatmini, kaynakların optimum kullanılması, kuruluş içi iletişimde iyileşme ve müşterilerin memnuniyeti ile uluslararası piyasalarda saygınlık ve faydalarıyla kalite sistemini kuracak ve belgelendirecek konuşlarımıza öncülük etmekten büyük gurur duymaktadır” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *