ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Türkiye 2004’e endişe verici olaylarla girdi

Türkiye 2004’e endişe verici olaylarla girdi
YAYINLAMA: 08 Mayıs 2023 / 18.00
GÜNCELLEME: 08 Mayıs 2023 / 18.00
Türkiye’nin 2004 yılına endişe verici olaylarla girdiğini söyleyen Atatürkçü Düşünce Derneği Şube başkanı Dr. Mehmet İyigün, din devleti kurmak isteyen ve cumhuriyetten rahatsız olan kişilerin, ülkeyi yönetiyor olmasının büyük bir talihsizlik olduğunu söyledi.

Asıl karşı oldukları Atatürk’tür

İyigün, “AKP’nin Adıyaman milletvekili Hüsrev Kutlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi‘ndeki asker üniformalı Atatürk resminden ve meclisteki muhafız taburundan rahatsız olduğunu belirtti. Biz biliyoruz ve uzun zamandır söylüyoruz ki emperyalist dış güçlerle işbirliği yapan, içteki din devleti peşinde koşanlar ve bölücülerin asıl rahatsız oldukları Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet ve onun kurumlarıdır. En başta da onların Türkiye’yi götürmek istediği yere karşı koyan ordu ve milli kuruluşlardır. Atatürk’ün altı ilkesidir. Cumhuriyetçilik, milliyetçilikleri, laikliktir, devrimciliktir, halkcılıkdır ve devletçiliktir. Asıl karşı oldukları Atatürk dur. Sivri resmi olsa ona da karşı olacakları açıktır. Ellerinden gelse onun manevi varlığını bile ortadan kaldırırlar” şeklinde açıklama yaptı.

Türkiye karanlıkların hedefi

Ülke siyasetinde izlenen yönetimlerin endişe verici olduğuna dikkat çeken İyigün, “Cumhuriyet yasalarına karşı çağdaş kıyafetler savunuluyor, yaygınlaştırılıyor. Sözde kamu yönetimi reformu adı altında Türkiye’yi eyaletlere bölünüp parçalanmak isteniyor. Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu ulusal devlet yok edilip, Türkiye ABD ve Avrupa Birliği’nin bir eyaleti yapılmak isteniyor. Bu gelişmeler bizi geleceğimiz konusunda endişelendiriyor. Ama hiçbir dış karşıt güçler de Hüsrev Kutlu olayında olduğu gibi rahatsızlar. Başta Ordu ve ADD’liler olmak üzere milli görüşçüler onların her karanlık hamlelerinde karşılarındadır. Bu gibilerin tavırlarını kınıyor ve ulusunu da bunlara gereken cevabı vermeye çağırıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *