ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Türkiye artık dünya gündemini belirleyen ülkeler arasına girecek

Türkiye artık dünya gündemini belirleyen ülkeler arasına girecek
YAYINLAMA: 10 Temmuz 2024 / 11.09
GÜNCELLEME: 10 Temmuz 2024 / 11.09

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Türkiye için "açılmaz, kapalı" denilen Avrupa Birliği kapısının aralandığını bildirdi. Konukoğlu, AB uyum yasalarının birbiri ardına çıkarılması sonucunda üyelik için müzakere tarihi alınmasına yönelik haklı beklentilerin gerçekleştiğini belirtti.

Hükümet çok başarılı ve kararlı bir çalışma sergiledi

Hükümetin Türkiye'nin AB'ye üyelik talebine ilişkin çok başarılı ve kararlı bir çalışma ortaya koyduğunu ifade eden Konukoğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Hükümetin kararlılığı sayesinde (açılmaz, kapalı) denilen AB kapısı aralandı. Türkiye yeni bir sürece girdi. Bu süreç milletimizin yaşam standartlarını yükseltmeyi öngörüyor. İnanıyorum ki bu süreç sinerji yaratarak Türkiye'yi dünya gündemini belirleyen ülkeler arasına sokacak."

Yabancı ve yerli sermayenin yatırımlarındaki artışla birlikte işsizlik sorununun azalacak

Müzakere tarihi alınmasıyla birlikte Türkiye'nin önünün açıldığına dikkat çeken. Konukoğlu, Türkiye'ye yabancı sermaye girişinin artacağı yeni bir dönemin başladığını ifade etti. Konukoğlu, yabancı ve yerli sermayenin yatırımlarındaki artışla birlikte işsizlik sorununun azalacağını vurguladı.

Bürokrasi en aza indirilmeli

Türkiye'nin bu yeni süreçte üretim, istihdam ve ihracatı artırmak için çıkardığı teşviklere mutlaka işlerlik kazandırması gerektiğine dikkat çeken Konukoğlu, açıklamasını şöyle tamamladı: "Teşvikler tam ve yeterli olarak verilmeli. Bürokrasi en aza indirilmeli. Her il için farklı teşvikler uygulanmalı. Kalkındırmak için tüm illeri tekstil yatırımlarıyla donatma düşüncesi terk edilmeli. Sanayi yatırımları yanında hayvancılık ve bitkisel üretimin de desteklenmesi gerektiğine inanıyorum. Ülkemiz yeni ufuklara yelken açtı. Bu hedefe giden yolda her kişi ve kurum sorumluluk duygusu ile hareket etmeli. Çoğu gitti ama geride de çoğu var. Gelecek iyi olacak yeter ki kendimize inanalım, kendimize güvenelim."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *