ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Türkiye için en kara gün

Türkiye için en kara gün
YAYINLAMA: 26 Aralık 2021 / 17.16
GÜNCELLEME: 26 Aralık 2021 / 17.16
Yunan basını, Rum kesiminin dün Atina’da Avrupa Birliği’ne üyelik anlaşması imzalamasının Türkiye’de öfke yarattığını öne sürdü. Türkiye’nin bu üyeliğe tepkisini dile getiren dışişleri bakanlığı açıklamasının tam netinini yayınlayan gazeteler, imza töreninin yapıldığı 16 Nisan’ı Rumlar için büyük, Türkiye için ise kara gün olduğunu ileri sürdü.

Türkiye’nin artık kontrol edemediği gelişmeler karşısında çaresiz olduğunu iddia eden yunan basını, Ankara’nın öfkesini dün Ege’de Yunan hava sahasını defalarca ihlal eden Türk savaş uçaklarıyla gösterdiğini öne sürdü.

Türk basınının, bu noktaya nasıl varıldığı sorusuna yanıt aradığını belirten yunan gazeteleri, Ankara’nın ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve milliyetçi çevrelerin tüm taleplerini karşılamaya çalıştığı değerlendirmesinde bulundu.

Türk elit tabakasının imza törenini televizyondan seyretmek zorunda kaldığını yazan yunan basını, Başbakan yardımcısı ve dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün de zor durumda kalmamak için Atina’ya törenden sonra geldiğini iddia etti.

Türkiye’nin tepkilerinin aslında içinde bulunduğu durumun zorluğunu kanıtladığını savunan gazeteler, Ankara’nın izlediği politikanın Avrupa’dan tecrit politikası haline geldiğini öne sürdü.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *