ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Türkiye, yıllardır Kıbrıs sorunu ile uğraştırılıyor”

“Türkiye, yıllardır Kıbrıs sorunu ile uğraştırılıyor”
YAYINLAMA: 16 Ağustos 2020 / 17.36
GÜNCELLEME: 16 Ağustos 2020 / 17.36

Türkiye’nin bu kadar sorunu varken her şeyin Kıbrıs’a endekslenmesinin yanlış, olduğu görüşünü savunan OSB Başkanı Akif Ekici, TÜSİAD’ın önerilerini doğru ve yerinde bulduğunu belirterek, “Çözümsüzlük yaratarak toplumu rahatsız etmeye kimsenin hakkı yok” diye konuştu.

Türkiye’nin çözüm bekleyen yığınlarca sorunu varken, bunları bir kenara itip tamamen Kıbrıs’a endekslenmenin doğru olmadığını hatırlatan Ekici, “Burada Kıbrıs’ın önemli olmadığını vurgulamak istemiyorum. Kıbrıs önemlidir. Ancak yıllardır adada süren huzursuzluğun, çözümsüzlüğün artık sona ermesi gerek” dedi.

Ekici, “Elbette Türkiye’nin bir desteği gerekiyor, fakat orada yaşayan iki toplum artık barışı kendi aralarında sağlamalı. Sorunları çok abartarak çözümsüzlüğe itmek veya böyle bir anlayışla çözüm arıyor görünmek kimseye bir yarar getirmez. Sorun dışardan müdahalelerle çözümlenmez” dedi.

Her iki tarafın da iyi niyetli ve istekli olmasının önemli olduğunu kaydeden Ekici, “Çözümlenmeyen hiçbir sorun olmaz. Her sorunda mutlaka bir anlaşma zemini vardır. Yeter ki taraflar iyi niyetli ve istekli olsun. Çözümsüzlük yaratarak toplumu huzursuz etmeye kimsenin hakkı yoktur. Sorunları abartıp olayı sıkıntılı hale getirmek doğru değil” diye konuştu. Türkiye’nin yıllardır bu sorunla meşgul edildiğini hatırlatan Ekici, ülkenin ufkunun genişletilmesi ve gelişmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *