ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Türkiye'de her yıl 25 bin mühendis diploma alıyor

Türkiye'de her yıl 25 bin mühendis diploma alıyor
YAYINLAMA: 10 Temmuz 2024 / 11.09
GÜNCELLEME: 10 Temmuz 2024 / 11.09

Bilim yuvaları üniversiteleri siyasi rant amaçlı gören politikacıların eğitimin kalitesini yükseltmek yerine, üniversite sayısını artırarak eğitimde kalite eşitsizliğini yarattığını belirten Kalite Derneği Başkanı Ali Peri, "Siyasi iktidar, eğitimin kalitesini artırmak, donanımlı bireyler yetiştirmek yerine üniversite sayısını artırıyor. Çok kaliteli eğitim veren üniversitelerin yanı sıra sadece diploma veren üniversiteler kurulmasını sağlıyor" dedi.

Okul sayısını artırmak yerine kaliteyi artırmak gerek

Ciddi üniversitelerden mezun olanların ülke şartlarına göre iyi iş bulduğunu, ancak üniversite mezunu olmasına rağmen elinde bilginin yanı sıra sadece diploma olan gençlerin mağdur olduğunu belirten Peri, "Okullardaki eğitim kalitesinin hepsi aynı değil. Ciddi okullardan mezun olan gençler ülke şartlarına göre alanlarında iş bulabiliyor. Fakat özellikle mühendislikten mezun olan gençlerin bir bölümü kendi alanlarının dışında işlerde çalışmak zorunda kalıyor. Bu hem gencin hem de ülkenin kaybı oluyor. Türkiye'de her yıl 25 bin mühendis diploma alıyor" diye konuştu.

Çalışma koşullarını yerlerinde gördüler

Makine mühendisleri adaylarının mezun olduktan sonra çalışacakları firmaları tanıtmak, çalışma şartlarını yerinde görmek ve Oda ile iletişim halinde olmaları için Makine Mühendisleri Odası öğrenci üyelerine yönelik bir dizi programlar geliştirdiklerini söyleyen Peri, "Makine mühendisi adaylarını Organize Bölgesi'ndeki bazı firmalara götürüp kendi alanlarıyla ilgili gezi ve inceleme fırsatı tanıdık. Bu gezi ve incelemelerin hem öğrenciler hem de firmalar için yararlı olacağını düşünüyoruz" dedi.

Organize Bölgesi'ndeki firmaları gezen öğrenciler daha sonra Makine Mühendisleri Odası'na gelip öğle yemeği yedi. Yemeğin ardından MMO toplantı salonunda sinevizyon gösterisi izleyen öğrenciler hocaları eşliğinde MMO Başkanı Peri ve diğer makine mühendisleri ile sohbet etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *