ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Türkiye’de ilk, dünyada ikinci

Türkiye’de ilk, dünyada ikinci
YAYINLAMA: 18 Mart 2022 / 15.00
GÜNCELLEME: 18 Mart 2022 / 15.00
Gaziantep Sanayi Odası-ABD bilgi bürosu açılıyor

ABD iş çevreleri ile Gaziantep arasındaki diyaloğu geliştirmek ve iki ülke arasındaki mevcut iş ilişkilerini güçlendirmek amacıyla Gaziantep Sanayi odası bünyesinde kurulan Gaziantep Sanayi Odası-ABD bilgi bürosu hizmete açılıyor.

Gaziantep Sanayi Odası-ABD bilgi Bürosu’nun, ABD Hükümeti’nin Türkiye’de açtığı ilk, dünyada da Moskova’dan sonra açtığı ikinci biri olma özelliğini taşıdığını belirten Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, Gaziantep Sanayi odası-ABD bilgi Bürosu’nun ABD’li iş adamlarından ve Gaziantep ile ilgili ticari ve ekonomik taleplerinde bilgilendirme, ticari heyetlerin buluşturulması amacıyla toplantı organizasyonları düzenleme gibi temel işbirliği misyonu üstleneceğini açıkladı.

Koçer, kurulacak büronun ABD’li kurum ve kuruluşlara prezantasyonunu ABD Ankara Büyükelçiliğinin üstleneceğini vurguladı. ABD Ankara Büyükelçiliği’nin Gaziantep Sanayi Odası-ABD bilgi Bürosu’nun kurulmasını özel bir önem verdiğine dikkat çeken Koçer, “GAP projesi, Gaziantep’teki sanayi gelişimi ve son dönemlerde Zeugma Antik Kenti‘ne artan ilgi nedeniyle, başta uluslararası firma ve kuruluşlar olmak üzere, bir çok ülkenin büyükelçi, konsolos ve ticari ataşesi sık sık şehri ve odamızı ziyaret ediyor. Bu görüşmelerde karşılıklı işbirliği imkanlarının geliştirilmesi firmaların uluslararası rekabet olanaklarının artırılması, kentin tanıtılması ve ülkenin çıkarlarının ön planda tutulmaktadır. Bu çerçevede AB‘de Ankara Büyükelçiliğinin ve ABD’li iş adamlarının kenti ilgisi ise ayrı bir önem kazanmıştır. Bu noktada mevcut hareketliliğin Gaziantep’e bölge sanayisinin ekonomik gelişimine kanalize edilmesi ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Gaziantep Sanayi odası-ABD bilgi bürosu bu ihtiyacın karşılanması yolunda çok önemli bir adım atılmıştır” diye konuştu.

Gaziantep Sanayi odası binasında hizmet verecek olan Gaziantep Sanayi Odası-ABD Bilgi Bürosu Amerika Birleşik Devletleri‘nin tarihi kültürel, ekonomik ve sosyal yapısı hakkında gelişmiş arşiv sistemi ile hizmet sunacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *