ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Türkiye’nin en önemli kenti

Türkiye’nin en önemli kenti
YAYINLAMA: 18 Şubat 2022 / 14.05
GÜNCELLEME: 18 Şubat 2022 / 14.05
Gaziantep ilk olarak geldiğini belirten İspanya’yı konum ve ticaret müsteşarı Eduardo Euba, Gaziantep Türkiye’nin dinamik şehirlerinden biri olduğu ve ekonomiye önemli katkı sunan şehir olarak tanıdıklarını ifade etti.

İspanyollar Gaziantep’te

İspanya Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Eduardo ile Şanlıurfa’nın Bozova Sulama projesini yapan İspanyol firma Plastikos Mondragon firmasının genel müdürü Ramon Mondragon, beraberinde Cahit Erbalcı ile birlikte dün Vali Lütfullah Bilgin‘i ziyaret etti. İspanyol müsteşar Eduardo daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan ve Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan’ı ziyaret etti.

Büyükelçi gelmedi

Trabzon’da meydana gelen uçak kazasında İspanyol askerlerin şehit olması nedeniyle dün İspanyol heyetle birlikte Gaziantep’te olması planlanan İspanya Ankara büyükelçisi Manuel Dela Cemara Hermoso’nun olayla ilgili yapılan inceleme için görevlendirildi için Gaziantep’e gelişini iptal ettiği belirtildi.

Vali Bilgin, İspanya’nın Türkiye gibi Akdeniz ülkesi olduğunu belirterek, turizm gelirleri ve turizm alanındaki faaliyetlerin çok önemli olduğu, ayrıca her alandaki gelişmişlik seviyesi ile de Türkiye’nin büyük bir partneri olacak ülke olduğunu söyledi. Tüm Türk halkının İspanyolları çok sevdiğini hatırlatan Vali Bilgin, “Avrupa Bbirliği’ne girme sürecinde İspanya Türkiye’yi önemli destekler veriyor. Müsteşarın kentimize gelmesinde büyük mutluluk duyduk. Gaziantep Türkiye’de marka ve model şehirdir. Bu ziyaret sanayileşme alanında ilerleme kaydeden şehrimizde, sanayi ve iş adamlarının yatırımlarını artırmasına, ticaretin gelişmesine de katkısı olacağını düşünüyorum” dedi.

İlişkilerin gelişmesi açısından seminer önemli

İspanya Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Eduardo, aslında büyükelçinin de geleceği fakat Trabzon’da meydana gelen kazada 62 İspanyol askerinin hayatını kaybetti, bu olayı araştırmak için görevlendirildi için gelemediğini söyledi. Gaziantep’e ilk defa geldiklerini o yüzden çok istekli şekilde seminer talebini kabul ederek Gaziantep’e geldiklerini söyleyen Eduardo, Gaziantep Türkiye’nin çok önemli şehri. Ekonomiye çok katkıda bulunuyor. Ticari ve sanayi alanında geliştirmiştir. O nedenle iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik bir seminerin Gaziantep’e düzenlenmesi çok yerinde. Bu seminer ticari ilişkilerin gelişmesinin ilk adım olup birbirimizi daha yakından tanıma fırsatı verecektir diye konuştu. İspanya ekonomi ve ticaret müsteşarı Eduardo ile Şanlıurfa’nın Bozova sulama projesini yapan İspanyol firma plastik olsun Mondragon firmasının Genel Müdürü Ramon Mondragon beraberindeki Cahit Erbalcı, Celal Doğan’ı ziyaret etti. Doğan, yapılan görüşmelerin iki ülke arasında gelişme açısından önemli olduğunu söyledi.

Daha sonra Gaziantep ticaret odası başkanı Mehmet Aslan’ı ziyaret eden müsteşar ile beraberindekilere kentin ekonomisi ve ihracat hakkında bilgi vererek iki ülke arasındaki ticaretin gelişmesinin önemine dikkat çekildi. Aslan, İspanya ile yapılan ticarette, 2001 rakamlarına göre, 900 milyon dolar civarında ihracat 1 milyar 600 milyon dolar civarında da ithalat gerçekleştiğini kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *