ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Türkiye’nin önünde zor bir ödev var”

“Türkiye’nin önünde zor bir ödev var”
YAYINLAMA: 24 Mart 2024 / 16.10
GÜNCELLEME: 24 Mart 2024 / 16.10

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Karaca Bozgeyik, “Tarımda Avrupa Birliği’ne uyum konusunda Türkiye’nin önünde zor bir ödev var” dedi.

Bozgeyik, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin AB’ye üyeliği konusunda olumlu gelişmeler yaşandığına dikkati çekerek, AB’ye uyum konusunda yapılacak çalışmalarda tarım sektörünün ihmal edilmemesi gerektiğini kaydetti.

Türk tarım sektörünün, bugün içinde bulunduğu koşullarla AB’ye uyum noktasının çok gerisinde bulunduğunu savunan Bozgeyik, şöyle konuştu: “Türkiye AB ile uyumlu tarım politikaları geliştirirken kendi çiftçisinin çıkarlarını koruma kaygısıyla hareket etmeli. Çünkü tarım stratejik bir sektördür. Tarımla insanlar için zorunlu olan gıda üretilmektedir. Gün gelir Türkiye’nin AB’ye ihtiyacı da kalmayabilir ama insanların gıda gereksinimi süreklidir.”

AB üyesi ülkelerde tarımın bütünüyle kayıt altında bulunduğunu vurgulayan Bozgeyik, bu ülkelerin işletmelerinin çok verimli çalıştığını, ürün işlemede ileri teknoloji kullandığını, çok geniş pazarlama ağlarına sahip olduklarını ifade etti.

Bozgeyik, Türk tarım sektörünün AB’ye uyumunun sağlanmasının güç olmakla birlikte akılcı ve kararlı politikalar uygulanması halinde olanaklı olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *