ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tuvaletle dükkanı paylaşamadılar…

Tuvaletle dükkanı paylaşamadılar…
YAYINLAMA: 15 Mart 2022 / 14.08
GÜNCELLEME: 15 Mart 2022 / 14.08
Gaziantep kuzey ve doğu bölgesi ilçe ve köyleri terminalinin sosyal tesisleri ihale edildi

Büyükşehir belediyesi tarafından Çıksorut davar pazarı karşısında yeni yapılan Gaziantep kuzey ve doğu bölgesi ilçe ve köyleri terminalinde bulunan fırın, bakkal, kasap, kahvehane, tuvalet ve lokantadan oluşan sosyal tesislerin 30 aylığına kiraya verilmesi için yapılan ihale çekişmeli geçti. İhalenin komisyon başkanlığını yapan Doğan, katılımcıları bedeli ödemeyecekleri hususunda uyararak ona göre hareket etmelerini istedi.

Kahvehane aylığı 1,5 milyardan alıcı bulurken, bakkal dükkanı 710 milyondan kiralandı. Terminal 10 Temmuz’da faaliyete geçecek. Tuvalet ve dükkan için uyaran komisyon başkanlığını yapan Celal Doğan, tuvalet ihalesi yapılırken yaşanan çekişme üzerine katılımcıları “Orası şehirlerarası arası terminal değil. Köylü, fakir fukarayı zor durumda bırakacak değiliz. Orada fiyatlar çok yüksek olmayacak ona göre” diyerek uyardı.

Tuvalet ve dükkan için uyarı

Öte yandan çok çekişmeli geçen bakkal dükkanı ihalesi yapılırken de katılımcıları, “Beyler orada altın satmayacaksınız”diye uyaran Doğan, “Şimdi burada kıran kırana mücadele edersiniz, sonra da biz bu kiraları ödeyemiyoruz” dersiniz diye konuştu.

Kahvehane ihalesini 13 kişi katıldı

Çıksorut davar pazarı karşısında, büyükşehir belediyesi tarafından yeni yapılan Gaziantep kuzey ve doğu bölgesi ilçe ve köyleri terminali içindeki sosyal tesisler İhaleye verildi. 10 Temmuz’da faaliyete geçecek olan terminalin içinde bulunan kahvehanenin ihalesine 13 kişi girerken, muhammen bedeli 400 milyon olan kahvehane 1,5 milyara Selahattin Kılıç tarafından kiralandı. Aylık muhammen bedeli 100 milyon olan bakkal ihalesini 15 kişi katılırken, bakkal 7,710.000’dan Ayhan uzun adına ihaleye giren Mustafa uzun tarafından kiralandı.

Gaziantep kuzey ve doğu bölgesi ilçe ve köyleri Terminali içindeki sosyal tesisler 30 ay süreyle kiraya verildi.

Tuvalet aylık 671 milyona gitti

Aylık 250 milyondan kiraya çıkarılan fırına talep olmazken, aylık 75 milyondan ihaleye çıkan kasap ise katılımcı azlığı nedeniyle 100 milyona Mustafa Uzun da kaldı. Dört kişinin katıldığı tuvalet ihalesi çok çekişmeli geçerken, ihaleye 671 milyona Talip İnce aldı. Aylık muhammen bedele 250 milyon olan lokanta ihalesine sekiz kişi girerken ihale 980 milyona yine Mustafa Uzun’da kaldı.

Doğan’dan uyarı…

İhalenin komisyon başkanlığını yapan Celal Doğan, tuvalet ihalesi yapılırken yaşanan çekişme üzerine katılımcıları “Orası şehirlerarası terminal değil. Köylü, fakir fukarayı zor durumda bırakacak değiliz. Orada fiyatlar çok yüksek olmayacak ona göre” diyerek uyardı. Öte yandan çok çekişmeli geçen bakkal dükkanı ihalesi yapılırken de katılımcılara, “Beyler orada altın satmayacaksınız” diye uyaran Doğan, “Şimdi burada kıran kırana mücadele edersiniz, sonra da biz bu kiraları ödeyemiyoruz” dersiniz diye konuştu. İhale sırasında ihaleleri alanlardan teminat farkları anında alınırken, 30 aylık kiraların peşin ödeneceği özellikle vurgulandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *