ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tüzmen özür diledi

Tüzmen özür diledi
YAYINLAMA: 31 Temmuz 2023 / 18.13
GÜNCELLEME: 31 Temmuz 2023 / 18.18
Kilis-Gaziantep duble yolu temel atma töreninde alehte yayın yapan Söz Halkın Gazetesini yırtan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, ‘gazete yırtma’ olayıyla ilgili olarak, “Amacımı aşan tepkimden dolayı basın mensuplarından özür diliyorum” dedi.

Bakan Tüzmen,” gazete yırtma” haberleriyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında 4-7 Mart tarihleri arasında 250 kişilik bir işadamı heyetiyle birlikte Suriye’yi ziyaret ettiğini hatırlatan Tüzmen, ziyareti sırasında Suriye’de resmi ve özel sektör temsilcileriyle iki ülke ticaret hacminin artırılmasına yönelik temaslarda bulunduğunu vurguladı.

Tüzmen, Kilis sınırındaki Öncüpınar sınır kapısının Ortadoğu’ya açılan transit bir kapı olması için girişimlerde bulunduğunu ve bütün bunları Suriye Devlet bakanı Beşşar Esad ile bizzat ele aldıklarını da kaydetti.

Esad, Suriye Başbakanı Naci Otri ve diğer bakanlarla son derece verimli görüşmeye yaptığını vurgulayan Bakan Tüzmen, yaptığı çalışmalardan en çok da Suriye sınırındaki Kilis, Gaziantep, Mardin ve Antakya gibi illerin yararlanacağını belirtti ve şunları kaydetti: “ Durum bu iken Kilis Gaziantep duble otoyolu temel atma töreni öncesinde bir yerel gazetede bu çalışmaların tam tersi yönde gerçek dışı bir haberin birinci sayfada büyük puntolarla verildiğini gördüm, çok üzüldüm. Kilisli vatandaşlara gerçeğin öyle olmadığını anlatırken amacımı aşan bir şekilde benim hiç de tarzım olmayan yanlış bir tepki gösterdim.

Ben her zaman gazete ve gazetecilere saygılı olmuşumdur. Onları hep ihracat ailemizin bir ferdi saymışımdır. Amacımı aşan tepkimden dolayı basın mensuplarından özür diliyorum”

Bakan’a yakışmadı

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Anadolu Basın Birliği Başkanı Orhan Kızılaslan, “Söz Halkın Gazetesi, haberde Kilis’e bağlı Öncüpınar sınır kapısının Gaziantep’e bağlanacağını, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’in de bunun için çaba gösterdiğini dile getirmiş. Ancak Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen’in bu haberde bir eksiklik veya yanlışlık varsa yazılı açıklama ile tekzip etmesi gerekirken, gazeteyi tören sırasında ‘ben böyle haber yapan gazeteyi böyle parçalarım’ diyerek yırtıp yere atması basın camiasını fazlasıyla üzmüştür” dedi.

“Şov yapıyor”

Bakanın kendilerine göre şov yapmaya çalıştığını belirten Kızılaslan, “Bakan bize göre yerel seçimler öncesi şov yapmak istemiştir. Ancak bu olay kendisini basın karşısında zor durumda bırakacağını hesap etmemiştir. Bizler ABB olarak, Tüzmen’in bir gazeteye yaptığı bu çirkin davranışı şiddetle kınıyor ve tüm basın camiasına karşı yapılmış bir saldırı olarak kabul ediyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *