ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tüzmen’den 2005 yılı ihracat tahmini: Açıklanan ihracat rakamlarını aşacağız

Tüzmen’den 2005 yılı ihracat tahmini: Açıklanan ihracat rakamlarını aşacağız
YAYINLAMA: 21 Nisan 2024 / 16.13
GÜNCELLEME: 21 Nisan 2024 / 16.13

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen 2005 program hedeflerini “doğru hedefler” olarak niteledi. Hükümetin açıkladığı ihracat hedeflerini ise aşacaklarını belirtti.

Dünya Yüksek Planlama Kurulu toplantısı sonrası, 2005’e dönük hedefte ihracatta 71 milyar dolar, ithalatta ise 104 milyar dolar olarak belirtilmişti.

Tüzmen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla, MAN Türkiye A.Ş.’nin “Evolotion 2004” Projesinin tamamlanması ve yeni üretim sürecinin başlaması nedeniyle düzenlenen törende gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tüzmen, “2005 yılı ihracat ve ithalat hedeflerinin” hatırlatılması üzerine, “rakamları aşmak bizim görevimiz ama hedeflerin de ulaşılabilir hedefler olması lazım. Programdaki hedefler doğru hedefler. Bizim ihracatta amacımız bunun biraz üzerine çıkmak. Sene sonunda rakamları tekrar revize edeceğiz” diye konuştu.

Önemli olanın Türkiye’nin çıtaları konulmuş hedefleri aşarak ihracat yapması olduğunu ifade eden Tüzmen, “2005’te de inşallah bunu yapacağız. Otomotivde 9 milyar dolar ihracat yapılacak. Türkiye artık otomotivde yıldızlaşan bir ülke” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *