ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Üç ayda 169 yangın çıktı

Üç ayda 169 yangın çıktı
YAYINLAMA: 20 Aralık 2021 / 14.21
GÜNCELLEME: 20 Aralık 2021 / 14.21
Gaziantep’te son üç ayda çeşitli nedenlerle toplam 169 yangın meydana geldiği açıklandı. Can kaybının olmadığı yangınlarda büyük maddi hasarlar oluşurken ev yangınlarının fazlalığı dikkat çekti.

Bu yılın ilk üç ayında il genelinde, toplam 169 yangın olayı meydana gelirken, İtfaiye Müdürü Mustafa Karakuş, yaz ayının gelmesiyle orman yangınlarının artabileceğine dikkat çekti. Karakuş, “İnsanlarımız pikniği çok sever. Ormanların korunması konusunda duyarlı olmamız gerekir” dedi.

Büyükşehir belediyesi itfaiye müdürlüğünün 2003 yılı üç aylık istatistiki verilerine göre, yangın konusunda hala bilinçsiz olduğumuz ortaya çıkıyor.

Ocak şubat mart aylarında şu ana kadar 169 yangın meydana gelirken, yangınlarda can kaybının olmadığı, maddi hasar oluştuğu belirtildi. Yangınların 80 yedisinin evlerde, 20 yedisinin işyerlerinde, diğerlerinin ise fabrikalardaki kalorifer dairelerinde ve araçlarda meydana geldiği açıklandı. Son üç ayda 20 kurtarma olayın gerçekleştirildiğini ifade eden yetkililer, göçük ve trafik kazalarında yapılan kurtarmalarda 2 kişinin hayatını kaybettiğini, diğerlerinin ise yaralı olarak kurtarıldığını söyledi. İş yeri açmak için müracaat eden 188 iş yerine yangın için önlem aldırarak, ruhsat verildiği kaydedilerek, 6125 görev emri ile baca temizleme, mahalle ve resmi dairelere su verme gibi görevlerin yapıldığı vurgulandı.

Yaz geldi, yangınlara dikkat…

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte yangın olaylarının artacağını dikkat çeken Büyükşehir belediyesi itfaiye müdürü Mustafa Karakuş, vatandaşları uyardı. Gazianteplilerin pikniğe düşkün olduğunu hatırlatan Karakuş, “Orman alanlarında rastgele ateş yakılmaması gerekir. Yakılan ateşinde mutlaka kontrollü bir şekilde suyla söndürülmesi şart. Piknik alanlarını korumak zorundayız. Eğlenmesini nasıl biliyor isek, doğaya duyarlı olmayı da öğrenmemiz lazım. Şehir içerisinde özellikle kuruyan otların kontrollü Yakılması için itfaiyeyi başvurulması gerekir. Anız yakmak kesinlikle yasaklanmıştır. Yangın konusunda tüm vatandaşların daha duyarlı olması gerekir” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *