ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Üç ayda 300 kişiye hizmet verdi

Üç ayda 300 kişiye hizmet verdi
YAYINLAMA: 12 Aralık 2022 / 19.04
GÜNCELLEME: 12 Aralık 2022 / 19.04
ABD iş çevreleri ile Gaziantep arasındaki diyaloğu geliştirmek ve iki ülke arasındaki mevcut iş ilişkilerini güçlendirmek amacıyla, Gaziantep Sanayi odası bünyesinde kurulan GSO-ABD bilgi bürosu, üç aylık sürede başvuran 300 kişiye hizmet verdi.

ABD Hükümeti’nin Türkiye’de açtığı ilk, dünyada da Moskova’dan sonra açtığı ikinci büro olma özelliğini taşıyan GSO-ABD bilgi bürosuna gelen ziyaretçilere verilen danışmalığın %63’ünü ticaret, %17’sini vize, yüzde 20’sini de eğitim konuları oluşturdu.

Meslek gruplarına göre ABD bilgi bürosunu ziyaret edenlerin ve danışmanlık alanların %7’sini Avrupa birliği uzmanları, %25’ini iş adamları, yüzde 4’ünü danışmanlar, yüzde 2’sini finans direktörleri, % 11’ini üst düzey yöneticiler, %17’sini mühendisler, %7’sini muhasebeciler, %11’ini ihracat direktörleri, %7’sini yönetici asistanları, yüzde 4’ünü mimarlar, yüzde 4’ünü üniversite öğrencileri, yüzde 9’unu üniversiteden yeni mezunlar, yüzde 2’sini de öğretmenler oluşturdu.

Örnek iş birliği

Bilgi bürosunun, ABD’li iş adamlarının Gaziantep ile ilgili ticari ve ekonomik taleplerinde bilgilendirme, yönlendirme ve bu amaçlar doğrultusunda organizasyonlar gerçekleştirme gibi önemli işlevleri de üstlendiğini söyleyen Gaziantep Sanayi odası başkanı Nejat Koçer, “Büromuz, iş taleplerinin yanı sıra, ABD’de eğitim olanakları, vize işlemleri, Amerikan kültürü, sosyal ve hukuki yapısı hakkında da bilgi danışmanlık hizmeti sunuyor. Hedefimiz, rasyonel bir iş birliği ortamı yaratarak, mevcut potansiyeli, iki ülke yararına etkin bir şekilde kanalize etmektir” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *