ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ülkenin en önemli kaynağı insandır

Ülkenin en önemli kaynağı insandır
YAYINLAMA: 30 Mayıs 2023 / 13.23
GÜNCELLEME: 30 Mayıs 2023 / 13.36
Gaziantep Barosu Çocuk Hakları Komisyonu ve E-tipi cezaevi tarafından kurban bayramı dolayısıyla eğlence düzenlendi.

Duygulandıran yaşandığı eğlence de, başsavcı Ahmet Karayiğit, Baro Başkanı Zafer Okuducu, E-tipi Cezaevi Müdürü Zeki Yıldırım, Cezaevi Savcısı Ramazan Kara ve Cezaevi Bölük Komutanı yüzbaşı Ali Çetin çocuk mahkumlarla halay çekti. Çocuk mahkumların eğlencelerine eşlik etmek amacıyla müziğin ritmine uyan Cezaevi Savcısı Ramazan Kara, peşinde tüm protokol üyelerini sahneye sürükledi.

Ülkenin en önemli kaynağının insan olduğu bilinciyle başta çocuk mahkumlar olmak üzere tüm mahkumları topluma kazandırılmasının amaçlandığını belirten başsavcı Karayiğit, değişik alanlarda düzenlenen sosyal ve kültürel etkinliklerin, özellikle çocuk mahkumların rehabilite edilmesine katkı sağladığına dikkati çekti.

Tüm mahkumlar topluma kazandırılmalı

Tüm mahkumları yeniden topluma kazandırmayı hedeflediklerini belirten Karayiğit, “Bir ülkenin en önemli kaynağı insandır. Tabii ki cezaevlerinde bulunan insanlarımız da bu ülkenin insan kaynakları arasında bulunuyor. Bizler, bu insanlarımızı yeniden topluma kazandırmak, rehabilite edile bilmelerine yardımcı olmak için yoğun çalışma içindeyiz. Avukatların çocuk mahkumlara yönelik düzenlediği eğlence programı, bu anlamda önemli bir adımdır. Bu arada, 2004’ü, çocuk mahkumların daha iyi eğitildiği, rehabilite edildiği ve topluma kazandırılmaları için daha fazla etkinliklerin yapılacağı bir yıl olarak değerlendirmek istiyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

Çocuk her yerde çocuktur

Karayiğit, “ Cezaevlerinde bulunan çocuk mahkumların daha fazla ilgiye, şevkate ve eğitime ihtiyacı olduğunu belirterek, çocuk her yerde çocuktur, cezaevinde olsa bile” dedi.

Çocuk Hakları Komisyonu başkanı avukat Songül Yılmaz da Türkiye’nin, 1995 yılında imza okuduğu ‘Uluslararası Çocuk haklarına dair Sözleşmesiyle’ çocuklarla İlgili alınacak her türlü karar ve uygulamada, çocuk için en iyi, en doğru olanın ve çocuğun yüksek yararının gözetilmesini esas alacağına taahhüt ettiğine işaret etti.

Toplumsal suçların faturası çocuklara ödetiliyor

“Suçlu çocuk yoktur, suça itilmiş çocuk vardır” diyen Yılmaz, toplumsal sarsıntıların, sosyal sıkıntıların faturasının her zaman öncelikle çocuklara çıktığına işaret etti. Gaziantep barosuna kayıtlı avukatlar, çocuk mahkumlara, kurban bayramı hediyesi olarak giyim eşyası dağıttılar.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *