ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ülkenin gündemi YÖK Yasası değil ekonomideki kötü gidiştir

Ülkenin gündemi YÖK Yasası değil ekonomideki kötü gidiştir
YAYINLAMA: 11 Ekim 2023 / 17.16
GÜNCELLEME: 11 Ekim 2023 / 17.35
CHP Gaziantep Milletvekili eski Devlet Bakanı Mustafa Yılmaz, YÖK Yasası ile Türkiye’nin asıl gündeminin saptırıldığını söylerken, “AKP önce seçim meydanlarında halka verdiği sözleri yerine getirsin” dedi.

Önce ekonomiyi düzeltsinler

Ekonominin kötüye gittiğini, doların yükseldiğini, işsizliğin arttığını vurgulayan Yılmaz, “Esnaf, iş adamı, emekli ve çalışanlar perişan. Herkes ekonominin kötü gidişinden rahatsız. Hükümet seçim meydanlarında ekonominin düzeleceği, halkın alım gücünün ve istihdamın artacağı sözünü verdi. Ülkenin gündemini saptırmak yerine önce bu sözleri yerine getirsinler” diye konuştu.

Asıl hedef demokratik Cumhuriyet

Devletin kurumlarıyla çatışmanın ülkeye bir fayda getirmeyeceğini, asıl amacı demokratik laik Cumhuriyet olduğunu kaydeden Mustafa Yılmaz, “Hükümet son derece yanlış yolda. Türkiye'nin gündemi imam hatipler değil, giderek artan açlık ve yoksulluktur. Bunlara çözüm bulacakları yerde meclisi 19 saat çalıştırıp, apar topar yasa çıkarıyorlar bu yanlışların ülkeye geçmişte de verdiği zararların hatırlanması ve yanlışta ısrar edilmemesi gerekirken, inatla toplumu geriyorlar. Bunlar hiç iyi şeyler değil” dedi.

Eksik ve yanlışlarımızı tespite çalışıyoruz

Seçimlerin ardından Gaziantep’te partililerle çeşitli temaslarda bulunduktan sonra Ankara’ya dönen CHP Gaziantep Milletvekili Mustafa Yılmaz, “CHP örgütüyle görüştüm. Parti olarak eksik ve yanlışlarımızın neler olduğunu tartışıp, CHP’yi yeniden halkın umudu bir parti haline getirmek için neler yapılması gerektiğini araştırıyoruz. Eksik ve yanlışlarımızı tespit ettikten sonra neler yapacağımızı oturup konuşmamız lazım” şeklinde açıklamada bulundu

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *