ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Ülkeyi ampul partisine teslim etmek başarı değil”

“Ülkeyi ampul partisine teslim etmek başarı değil”
YAYINLAMA: 10 Ağustos 2021 / 13.28
GÜNCELLEME: 10 Ağustos 2021 / 13.28
PM üyesi Adnan Keskin’den sonra CHP Gaziantep Milletvekili Abdülkadir Ateş de seçimde alınan sonucun 'başarı olmadığını belirterek, “Sonuç sevindirici değil. Bu kadar çalışmanın karşılığı bu olmamalıydı. Ama kendi içimizden başlayarak iyi bir değerlendirme, analiz ve seçim tahlili yapmak zorundayız. Sorunun kaynağı nerede, nerede hata yaptık bunun üzerinde durmamız lazım.

CHP’liler seçimden sonra ilk kez dün akşam iftar yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe Milletvekili Abdülkadir Ateş, Mustafa Yılmaz ve Ahmet Yılmazkaya, Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz, CHP İl Başkanı Duran Ergetir, ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri katıldı. Yemekte Abdülkadir Ateş, “Seçimde alınan kötü sonucu şu veya bu şekilde örtmeye, bir takım bahanelerin arkasına sığınmaya hakkımız yok” dedi.

Ateş, “Bunu böyle düşünürsek bundan sonra zaferler beklememiz de mümkün olamaz. Gerçekçi olmak durumundayız. Gerçekleri iyi analiz edip, hatalarımızı görüp, öz eleştirimizi yapıp yeniden meydanlara çıkıp önümüzdeki yerel seçimlerden birinci parti olarak çıkmak zorundayız. Başta Gaziantep teşkilatımız olmak üzere bu kadar ciddi bir seçim çalışmasını bundan önceki dönemlerde görmediğimizi açıkça ifade etmek istiyorum. Seçim analizine girmek istemiyorum ama istediğimizi gerçekleştiremedik, beklediğimizi de bulamadık” dedi.

Atatürk’ün Cumhuriyeti’ni, ampul partisine teslim etmenin CHP açısından bir başarı sayılamayacağını ifade eden Ateş böyle bir sonucu hiçbir sosyal demokrat partinin kabul edilemeyeceğini açıkladı. 3 Kasım seçiminde ikinci parti olduklarını hatırlatan Abdülkadir Ateş “178 Milletvekili olarak aslanlar gibi gayret göstereceğiz. Üzüldüğüm bazı yönler var. Yıllardan beri CHP’nin düşüncesi, her kesim için Türkiye’nin her sorunu için hazırlamış olduğu programları icraata dökmemesi yürürlüğe koyamamasıdır. O nedenle seçimden beri adeta hasta gibiyim. Çok çalıştık, çok şeyler hazırladık. Çiftçi için, işçi için emekli için, kadınımız, gencimiz, çocuğumuz için birçok program hazırladık. Ama bunları uygulama imkanımız yok. Bunun için üzülüyorum.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *