ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Üniversite, gericiler ve çetelerin barınağı oldu”

“Üniversite, gericiler ve çetelerin barınağı oldu”
YAYINLAMA: 16 Ağustos 2020 / 17.37
GÜNCELLEME: 16 Ağustos 2020 / 17.37

Gaziantep Üniversitesi’nde oruç tutmayan öğrencilere yönelik baskıları kınayan Eğitim-Sen Gaziantep Şubesi yönetim kurulu üyeleri, çağdaş, demokratik ve bilimsel bir eğitim kurumu olması gereken üniversitenin gerici, yoz ve çeteci eğilimlerin barınağı haline getirildiğine dikkat çekti. Sendika yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, bilim ve bilgi üretmesi gereken üniversitenin hoşgörü ve demokratik ortamdan bilinçli olarak uzaklaştırıldığına dikkat çekildi.

Sendika yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, “Çağdaş, demokrat düşünen öğrenciler üzerine baskıların artması endişe verici. İnancı ve düşüncesi gereği oruç tutmayan öğrencilere ‘çete’ olarak tanımladığımız kesimlerin saldırısı artmış, öğrencilerimiz baskı ve şiddete maruz kalmıştır. Sendika olarak eğitim kurulularımızın, üniversitelerimizin, ortaçağ zihniyeti ile yönetilmesine, bu anlayışta olanların örgütlenmesine karşılık yetkililer ne tür işlem yapıyor? Üniversitelerimizi gericilik ortamına sokan zihniyete, eğitim-öğretim haklarının gasp edilmesine göz yummayacağız. Üniversitelerimizin bilimsel, demokratik eğitim kurumlan haline dönüştürülmesi, özerk demokratik üniversite yönetim anlayışının yerleştirilmesi noktasında mücadelemiz sürecektir.”

İnsanların inanç, düşünce ve kimlikleri üzerindeki anti-demokratik baskıların kaldırılması noktasında yetkililere önemli görevler düştüğünü söyleyen sendika yetkilileri, “Üniversite yönetimini görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz. Bilinçli ve örgütlü olarak gerçekleştirilen bu saldırıların durdurulması ve sorumlularla ilgili bir an önce gerekli yasal işlemlerin başlatılmasını istiyoruz” şeklinde konuştular.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *