ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Üniversite mezunu olmayan bir insan müdür falan olamaz

Üniversite mezunu olmayan bir insan müdür falan olamaz
YAYINLAMA: 17 Mart 2024 / 13.44
GÜNCELLEME: 17 Mart 2024 / 13.44

Gaziantep Üniversitesi 2004-2005 eğitim öğretim yılı görkemli bir törenle açıldı. Açılış törenine öğrenci ve öğretim üyelerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’nun ilk dersi verdiği açılış töreninde bir de piyano resitali düzenlendi. Konukoğlu gençlere en az bir yabancı dil öğrenmelerini önerirken mutlu olmanın yollarını da açıkladı.

En az bir yabancı dil öğrenin

En az bir yabancı dil olmak üzere gençlere İngilizce başta olmak üzere yabancı dil öğrenmeleri gerektiğini öğütleyen Konukoğlu, “Üniversiteden mezun olmayan bir insanın müdür falan olması mümkün değil. İngilizceyi kesin öğrenin İngilizce dilini öğrenmeyen, yabancı dili olmayan bir kişi hiçbir zaman ne şef ne müdür olamaz. Bütün büyük şirketler bu kararı aldı ve son 5 seneden beri uyguluyorlar. O bakımdan aman İngilizce ve muhakkak yabancı diliniz olsun. İki dil olursa daha iyi olur” dedi.

Mutlu olmanın yolu sizden geridekilere bakmak

Gençlere mutluluğun sırlarını da açıklayan Konukoğlu, “Bunun bir tanesi mutlu olmanın yolu bir geriye bakmanız. Bugün Vehbi Koç’a da sorsanız mutlu olarak ölmemiştir. Rahmi Bey’e de sorsanız belki mutlu değildir, bana da sorsanız değildir, Sayın Bakan’a da sorsanız belki değildir. Mutlu olmanın bir yolu var. Geriye dönüp bakmanız lazım. Yav ben üniversitede bugün hocalık yapıyorum, ben bugün üniversiteyi kazanıp üniversiteye girebilmişim. Ya benim üniversiteye giremeyen arkadaşlarım işçi olarak çalışıyor. Ya berber, ya aktar, ya bakkal. Ben üniversiteyi kazandım. İşte bunu çözüp mutlu olmanız lazım. Bir sanayicinin arkasına dönüp bakması lazım. Eğer hangi noktaya gelmişse bir alttaki sanayiciye bakarak mutlu olması lazım. Sayın Bakanım da dönüp milletvekillerine bakacak. Kaç tane milletvekili var ama ben bakan olmuşum, diye mutlu olacaklar. Bunun başka yolu yok. Mutluluğun başka yolu yok arkadaşlar.”

“Hocalarımız gibi ders verme yeteneğimiz yok”

Gaziantep Üniversitesi'nde ilk dersi vermesi için davet edilen ortaokuldan terk sanayici Abdulkadir Konukoğlu Gaziantep sanayisini ve Sanko Holding’in nereden nereye geldiğini anlattı.

“Geleceğimizin teminatı olan sevgili gençler” diye söze başlayan Konukoğlu şunları söyledi: “Gaziantep’in sanayisinin ve Sanko’nun nereden nereye geldiğini kısa aralıklarla anlatacağım. Çünkü hocalarımız gibi ders verme yeteneğimiz yok. Biz sanayiden geldik. Pratik yönden yetiştik o yönden size pratik yönden bazı önerilerde bulunacağım”

“Marka şehir olmanın 5 ana nedeni var”

Konukoğlu, “Evvela Gaziantep’in bugün marka şehir olmasının 5 tane ana nedeni var. Bunlardan bir tanesinin Gaziantep’te doğan, büyüyen, yaşayan, suyundan mıdır toprağından mıdır çok hırslı oluyor. İkincisi ise Gaziantep’te devlet yatırımının olmaması. Her şehir devlet yatırımı olsun diye heveslenir ama bunun hep aksini iddia eder Gaziantepliler. Çünkü Gaziantep’te toprak yoktur. Çiftçi olsun devlet yatırımı yoktur. Ne yapacak. El zanaatlarına mecburen başlayacak ve geçmiş yıllardan beri dedelerimiz el sanatlarıyla bu şehrin ekonomisine yön vermiştir. Gaziantep'in adını zaman zaman bütün dünyaya tanıtmıştır, fıstığı ile baklavasıyla her şeyiyle. Dördüncüsü ise Gaziantep sanayisinin evlatları Gaziantep’i terk etmemiş. Yani burada doğan insan okumuş mühendis olmuş ama yine Gaziantep’e dönmüş. Antep'in bir lafı var. “Antep'in içi kakenin içi” Yani bu bir gerçek, hiç kimse terk etmeyi istemiyor. Ben bazen Antepli mühendis arkadaşlarımı başka illerdeki fabrikalarımıza göndermek istiyorum. Hiçbir tanesi burayı terk etmek istemiyor. Beşincisi ve sonuncusu ise Gaziantep’teki sanayiciler babalarını önder alarak ve komşusuna bakarak belirli noktalara getirmiş Gaziantep sanayisini. El sanayisini motorlu tezgahlara, motorlu tezgahları sanayiye, sanayiyi de holdinglere dönüştürmüş. Eğer bu inanç Gaziantep’te olmasaydı bugün Gaziantep’te doğunun bir ili olacaktı. Sanayisi olmayan, ekonomisi olmayan, işsiz insanların bulunduğu bir şehir olacaktı. Ben bu şehrin tüm insanlarına teşekkür ediyorum, bizi tüm Türkiye’ye tüm dünyaya sanayici olarak tanıttığı için. Şu anda el sanatlarından holdinge doğru bir dönüşüm yaptı Gaziantep” şeklinde açıklama yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *