ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ünlü mozaik restoratörleri Bakan Erkan Mumcu’ya mektup gönderdi

Ünlü mozaik restoratörleri Bakan Erkan Mumcu’ya mektup gönderdi
YAYINLAMA: 23 Ekim 2023 / 13.11
GÜNCELLEME: 23 Ekim 2023 / 13.40
“Roberto Nardi, 25 yıldan beri en zor koruma projelerini yönetti”

Dünyanın en önemli 11 mozaik restorasyon uzmanı, Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu’ya bir mektup göndererek, Dr. Roberto Nardi'nin 25 yıldan beri dünyanın en önemli mozaiklerinin restorasyon, korunma ve sergilenmesinde görev almış bir uzman olduğunu vurguladı.

İddiaların tamamı asılsızdır

Uzmanlar, Erkan Mumcu’ya gönderdikleri mektupta, Zeugma platformu adı altında bir takım şeyler öne süren organizasyonun iddialarının tamamen asılsız olduğuna dikkat çekerken, Zeugma mozaiklerinin en son teknoloji ile restore edildiğini, restorasyonun Dr. Roberto Nardi gibi son derece önemli bir uzmanın denetiminde yapıldığına dikkat çekilerek, İstanbul sergisi için paketlenen mozaiklerinin kamuoyuna anlatıldığı gibi bir zarar görmesinin de mümkün olmadığı kaydedildi.

Restoratörler şaşkınlıklarını bildirdi

Tunus’tan Aicha Ben Abed, Ürdün’den Zaki Aslan, Yunanistan’dan Charalambos Bakirtzis, Fransa’dan Patrick Blanc, Evelyne Chantriaux ve Gael de Guichen, İtalya’dan Frederico Guidobaldi, Kıbrıs’tan Demetkrios Michaelides, İsrail’den Jacques Neguer, İngiltere’den John Stewart ve Amerika’dan Jeanne Marie Teutonico gibi ünlü mozaik restoratörlerinin imzasıyla yazılan mektup, “Dr. Roberto Nardi’ye ve dolayısıyla Packard Humanities İnstitute’a yöneltilen suçlamaları hayret ve sürprizle karşılıyor, ICCM olarak meslektaşımızın yanında olduğumuzu, onu bütün gücümüzle destekleyeceğimizi bildiririz” diye sona eriyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *