ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ünlü restoranların kışlık kurutmalıkları bizden

Ünlü restoranların kışlık kurutmalıkları bizden
YAYINLAMA: 02 Haziran 2024 / 14.33
GÜNCELLEME: 02 Haziran 2024 / 14.33

Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük kentlerde bulunan ünlü lokantalar, kışlık kurutmalıkları Gaziantep'teki esnaftan temin ediyor.

Kışlık kurutmalık satan Önder Sebzeci, Ankara, İstanbul ve İzmir başta olma üzere büyük kentlerde bulunan ünlü lokantaların, kışlık kurutmalıklarını Gaziantep'ten temin ettiklerini söyledi.

Sebzeci, özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki kadınların, yaz aylarında patlıcan, kabak ve biber gibi sebzeleri oyduktan sonra kurutarak, dolmalık yapmak için hazırladıklarını, geçtiğimiz yıllarda sadece bu bölgede yapılan bu hazırlığın artık büyük illerde de yapıldığını belirtti.

Gaziantep'ten büyük illere göç eden insanların, gittikleri yerlerde kış hazırlıklarına şahit olan kent insanının, yemekleri beğenmesi üzerine Gaziantep'ten kışlık kurutmalık siparişleri vermeye başladığını anlatan Sebzeci, "Gelen siparişleri karşılayan kişiler için bu iş artık bir gelir kaynağı oldu" diye konuştu. Kendisinin de baharat çeşitleri yanında kurutmalık patlıcan, biber ve kabak sattığını ifade eden Sebzeci, ünlü lokantaların, kışlık kurutmalık için kendilerine siparişler verdiğini ve her yıl bu lokantalara, kışlık kurutmalık yiyecekler gönderdiğini dile getirdi. Neredeyse Gaziantep'in simgelerinden biri haline gelen kurutmalıkların fiyatlarının her keseye uygun olduğunu kaydeden Sebzeci, iplere sıralanmış halde satılan kurutmalıklardan her ipte 50 adet bulunduğunu belirtti.

Sebzeci, 50 tane patlıcan ve biberin 3 milyon lira, kabağın 4 milyon lira acurun ise 2,5 milyon lira olduğunu da sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *