ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Üretim olmadan enflasyon düşmez

Üretim olmadan enflasyon düşmez
YAYINLAMA: 18 Haziran 2021 / 15.38
GÜNCELLEME: 18 Haziran 2021 / 15.38
Kangren haline gelen ve halkın yaşamını altüst eden enflasyonun düşürülmesi için kalıcı, ileriye dönük tedbirlerin alınması gerektiğini söyleyen uzmanlar, üretim, yatırım ve ticaretin olmadığı yerde enflasyondaki düşüşlerin de gerçekçi olamayacağını açıkladı.

DİE'nin açıklamalarına göre enflasyonun çok düşük gösterilmesinin gerçek anlamda bir enflasyon düşüşünü göstermeye yetmeyeceğini söyleyen Yeminli Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Akıl “Piyasada alış-veriş yok. Üretim yok, yatırım yok. İnsanların alım gücü kalmamış. Böyle bir durumda düşen enflasyonun kime ne faydası var? Zaten böyle bir ortamda düşen enflasyon gerçekçi olamaz. DİE’nin açıklamaları gerçekçi olabilir ama geçicidir. Halkın alım gücü kalmadığı bir ortamda düşen enflasyon fayda etmez” şeklinde konuştu.

Enflasyonun düşürülmesi için yatırımın, dolayısıyla da üretimin artırılması gerektiğini hatırlatan Akıl, “Aynı zamanda üretimin maliyeti düşürülmeli maliyeti artırıcı unsurlar çözümlenmeli. Pahalı enerjiden kesinlikle vazgeçilmeli. Vergi ve SSK prim oranları düşürülmeli. Gerçekçi bir ekonomi politikası uygulanmalı. Piyasalarda istikrar ve güven sağlanmalı. Yabancı yatırımcı teşvik edilmeli. Çünkü yerli yatırımcının yatırımı kalkınmada yeterli olmuyor” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *