ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Üşüdükleri için tribün yakmışlar

Üşüdükleri için tribün yakmışlar
YAYINLAMA: 06 Temmuz 2023 / 13.37
GÜNCELLEME: 06 Temmuz 2023 / 13.39
AKP İl Başkanı Ökkeş Eruslu ile Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Asım Güzelbey, Gaziantepspor-Fenerbahçe karşılaşmasında tribünlerin ateşe verilerek Celal Doğan aleyhinde tezahüratta bulunmasının AKP’lilere mal edilmesine tepki gösterdi

Eruslu, olaylara hiçbir AKP’linin karışmadığını söylerken, Güzelbey’in yorumu ilginçti: “Oradakilerin tümü Gaziantepsporlu. Hava çok soğuktu, ısınmak için yakmış olabilirler. Asıl vahim olanı, itfaiyenin stada 15 dakika geç gelmiş olması. Yerel seçimleri kazandığımız taktirde, stat da itfaiye ve ambulans bulunduracağız.”

Maçın yenilgisi ve olayların çıkması AKP ve CHP’yi karşı karşıya getirdi

AKP İl Başkanı Ökkeş Eruslu, beraberinde Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Asım Güzelbey, Şahinbey Belediye Başkan Adayı Ömer Can, Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Muharrem Özkarslı ile basın toplantısı düzenledi. Eruslu, Gaziantepspor-Fenerbahçe karşılaşmasında çıkan olaylardan AKP’nin sorumlu tutulmasının haksızlık olduğunu belirterek, “Gaziantepspor gönül ister ki Türkiye’nin birinci liginde, birinci sırada olsun. Üzücü hadiselere hiçbir ferdimiz katılmamıştır. Bundan sonrada katılmayacaktır. AKP’liler yaptırmış gibi bir takım duyumlar aldık. Bunlar asılsız ve yanlış şeyler” şeklinde konuştu.

Gaziantep için bir şey yapamadık

AKP’nin 16 aydan bu yana Gaziantep’e ne yaptığı sorusuna Eruslu, “Gaziantep için çok büyük şeyler yaptık diyemeyiz. Ama AKP geldiğinde iktisadi, siyasi, ekonomi yönünden durum kötüydü. Zaten Başbakan bizden 3 yıl bir şey beklemeyin dedi. Ama 16 ayda Türkiye’de çok şey değişti. 26 yıl sonra enflasyon yüzde 20’lerin altına düştü, döviz kuru belli, kara delikleri kapatmaya çalışıyoruz. Yurt genelinde toplu konut hamlesi var. İnsanlar aylık öder gibi ev sahibi olacak” dedi.

Tribünlerin yakılması ısınma amaçlı olabilir

“Tribünlerin yakılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz” şeklindeki bir soruya ise Asım Güzelbey şöyle yanıt verdi: “bu konuyu yorumlayamam, ama hava çok soğuktu. Oradakilerin tümü Gaziantepspor taraftarıydı, bu nedenle ısınma amaçlı olabilir. Gaziantespor’a zarar vereceklerine inanmıyorum. Burada enteresan olan itfaiyenin stada 15 dakika geç gelmesidir. AKP olarak belediyede iktidara geldiğimizde statta itfaiye ve ambulans bulunduracağız” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *