ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Uyuşturucuyla mücadelede en büyük görev anne babaya düşüyor

Uyuşturucuyla mücadelede en büyük görev anne babaya düşüyor
YAYINLAMA: 29 Ağustos 2023 / 13.49
GÜNCELLEME: 29 Ağustos 2023 / 13.50
8. Bölge Gaziantep Eczacı Odası Başkanı Mustafa Balık, uyuşturucuyla mücadelede en büyük görevin anne ve babalara düştüğünü söyledi. Balık...

8. Bölge Gaziantep Eczacı Odası Başkanı Mustafa Balık, uyuşturucuyla mücadelede en büyük görevin anne ve babalara düştüğünü söyledi.

Balık, eczacılar odasında düzenlediği basın toplantısında uyuşturucuyla mücadeleye hız verilmesi gerektiğini belirterek, anne ve babaların ekonomik sorunlarla mücadelenin yanı sıra uyuşturucuyla da mücadele etmelerinin büyük önem taşıdığını belirtti.

Uyuşturucu bağımlısı çocukların ailelerinin bir araya gelerek dernek kurmasını öneren Balık şöyle konuştu: “Çocuklarını uyuşturucu batağında kaybeden aileler (Allah düşmanımın başına vermesin) diye duada bulunup köşelerine çekiliyorlar. Halbuki bu insanlar bir araya gelip dernek kurarak çocukları uyuşturucuya yeni alışmış ailelere bu durumda ne yapmaları konusunda yardımcı olabilirler.

Ayrıca polise de uyuşturucuyla mücadelede yine bu dernek, her türlü desteği verebilir. Avrupa'da uyuşturucuyla bu şekilde mücadele ediliyor. Türkiye'de de bunun uygulanması lazım”

Balık, ailelerin çocuklarını özgürce yetiştirme fikrine kapılıp onları başı boş bırakmaması gerektiğini ifade ederek, “çocuklarımızı madden ve manen destekleyerek sorumluluk duygusu taşıyan ve muhakeme yeteneği olan bireyler olarak yetiştirmeliyiz. Bilmeliyiz ki sorumluluk duygusundan yoksun yetişen çocuklar hem kendilerine hem de topluma zarar vermektedir” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *