ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Uzan’ın tavrı siyasi ahlakla bağdaşmıyor

Uzan’ın tavrı siyasi ahlakla bağdaşmıyor
YAYINLAMA: 28 Mart 2022 / 14.30
GÜNCELLEME: 28 Mart 2022 / 14.30
AKP Gaziantep il başkanı Ökkeş Eruslu, Cem Uzan’ın Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki açıklamalarının siyasi ahlakla bağdaşmadığını söyledi.

Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’ın AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için sarf ettiği hakaret vari konuşmaları Türk halkının hiçbir zaman tasvip etmeyeceğini belirtti.

Kimse kendini yasalardan

daha üstün görmemeli

Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu, Cem Uzan’ın da bu ülkede yaşayan 70 milyon insandan biri olduğunu kaydeden Eruslu, mevcut hukukun herkese eşit işlemesi gerektiğini açıkladı. Hiç kimsenin kendini yasalardan üstün görmeyeceğini vurgulayan Ökkeş Eruslu, “Uzan’ın bir parti lideri olarak başbakana hitap şekli çok yanlış ve üzücü olmuştur. Konuşmalarını hiçbir şekilde tasvip etmiyoruz. Zaten bu konu mahkemelere intikal etti, gereken kararı yargı verecektir” dedi.

Kepez için yapılması gereken yapıldı

Kepez’e el konulmasının Uzan’ın siyasette önünü kesmek gibi bir girişim olmadığını açıklayan AK Parti il başkanı Ökkeş Eruslu, “Söz konusu işletmelere devlet olan sorumluluğunu yerine getirmediği, anlaşmaları ihlal ettiği ve borcunu ödemediği için el konulmuş yasal işlem başlatılmıştır. Yapılan işlem tamamen hukukidir. Halkımız yıllardır bu tür olayların üzerine gidilmesini adeta izini sürüyordu. AK Parti şimdi bunu yapmaya başladı. Hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak ve devletin hortumlanmasına izin verilmeyecek” diye konuştu.

Erbakan çekilmeli

Öte yandan Erbakan’ın artık siyasetten çekilmesi gerektiğini de kaydeden Eruslu, “Erbakan bu ülkeye önemli hizmetleri olan bir lider. Ama şu an yaşı 78. Ülke çıkarı için bundan sonra gereken neyse onu yapmalı ve bir kenara çekilmeli. Tekrar meydanlara çıkıp siyaset yapmasının bir anlamı yok. Zaten %15 oyu %2’ye kadar düşürdüler. Millet de burada gereken mesajı kendisine ve partisine vermiştir. O nedenle yeri ve zamanı geldiğinde Siyaseti de bırakmalı. İnsanlar arasındaki saygınlıkları devam etsin” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *