ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Üzüm üreticisine fidan desteği

Üzüm üreticisine fidan desteği
YAYINLAMA: 16 Aralık 2022 / 14.16
GÜNCELLEME: 16 Aralık 2022 / 14.16
Gaziantep Tarım İl Müdürü İbrahim Yılmaz, bu yıl üzüm üreticilerinin bol ürün nedeniyle yüzlerinin güldüğünü, üreticiye 50.000 adet bağ fidanı dağıtılacağını söyledi.

Yılmaz, son birkaç yıl içinde ürün göremeyen üreticilerin, kış aylarının şiddetli geçmemesi ve özellikle meyve ağaçlarının çiçek açtığı ilkbahar döneminde soğuk ve don olmaması nedeniyle bol ürüne neden olduğunu belirtti. Gaziantep’te 26.000 hektar bir alanda bağcılık yapıldığını, bu alanda 20 milyon bağ çubuğu ekili bulunduğunu belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

“2002 yılında 134.000 ton ürün alınmıştı. Bu yıl ise tahmini rekolteyi 175.000 ton olarak bekliyoruz. Üzüm üreticilerini teşvik etmek amacıyla parasal değerin %50’si Özel idare müdürlüğü bütçesinden karşılanmak üzere 50.000 fidanı üreticiye dağıtacağız. Dağıtılacak fidan çeşitleri arasında, hatun parmağı, dımışkı, hönüsü, dökülgen, rumi, kabarcık ve besni çeşitleri bulunuyor.”

Gaziantep ve çevresinde geçtiğimiz yıla oranla bu yıl üzüm üretiminde %40 oranında bir artış olduğuna dikkat çeken Yılmaz, şöyle devam etti:

“Üzüm üreticileri ürünlerinin bir kısmını tekel içki fabrikasına satıyorlar, bir kısmı da sofralık olarak değerlendirmek üzere halka arz ediyorlar. Bu yıl bol ürün nedeniyle vatandaşlara ucuz ve daha kaliteli üzüm yiyecek. Tarım il müdürlüğü olarak üreticilerimizin her zaman yanındayız. Teknik ekiplerimiz köylere gidip üreticilere bağcılık, nar, badem, antepfıstığı ve zeytincilik alanlarında kullanılan ilaç ve gübre kullanımları başta olmak üzere bilgi veriyorlar.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *