ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Vadeli işlemler borsası açılıyor

Vadeli işlemler borsası açılıyor
YAYINLAMA: 04 Mayıs 2023 / 16.38
GÜNCELLEME: 04 Mayıs 2023 / 16.38
Vadeli işlemler borsası merkezi önümüzdeki yıl aralarında Gaziantep’in de bulunduğu sekiz şehirde hizmete girecek.

Borsanın merkezi İzmir oluyor

GTB Başkanı Ömer Çelik, uzun süredir çalışılan vadeli işlemler borsasının açılması için karara varıldığını açıkladı. Borsanın merkezinin İzmir olacağını ve mart ayında faaliyete girmesinin planlandığını söyleyen Çelik, daha sonra aralarında Gaziantep’in de bulunduğu sekiz şehirde borsalarda aynı işlemlerin yapılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

İsteyen istediği zaman ürünü bulabilecek

Vadeli işlemler borsasını ilk etapta pamuk ve buğdayın işleneceğini ifade eden Çelik, “Burada gelecekte satılacak ürünlerle ilgili ticari alışveriş yapılacak. Yerli tüccar ve ihtiyaç sahibi beş ay sonra gerekli olan buğdayını önceden satın almış olacak. Ancak şahıs isterse malını alacak, isterse hisse senedi talep edecek. Böyle olduğu için hem çiftçinin malı değerlendirilmiş olacak, hem de ihtiyaç sahibi beş ay sonra sıkıntı ve endişe yaşamadan ihtiyacını rahatlıkla karşılayabilecek. Dolayısıyla vadeli işlem borsası Türk sanayisine ve tarıma para girdisi sağlamış olacak” dedi.

Sekiz ayrı yerde çalışma yapılıyor

İlki İzmir’de açılan vadeli işlem Borsasının büyük olasılıkla mart ayında faaliyete geçeceğini kaydeden Çelik, Gaziantep ile birlikte sekiz şehirdeki ürün borsasında da bu işlemin yapılması için çalışma yapılacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *