ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Vah gençlik vah

Vah gençlik vah
YAYINLAMA: 13 Temmuz 2023 / 20.41
GÜNCELLEME: 13 Temmuz 2023 / 20.42
Türkiye’nin geleceği bunlar mı olacak?..

Bir dönem ülke sorunlarıyla haşır neşir olan gençliğin yerini dejenere olmuş, geçmiş ve gelecekle ilgilenmeyen boş bir gençlik aldı. Genç insanların eğitim ve kültüre eğileceği yerde popstarlara yönlendirilmesinin tüm vebali ise ulusal yayın yapan TV kanallarının üzerine.

“Popstar insanlarla dalga geçiyor”

Popstar türü yarışmalarla insanlarla dalga geçildiğini belirten Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Kızıklı, Bu konuda önlem alınması gerektiğini kaydetti. Popstar yarışmasının Televole kültürünün bir devamı olduğunu kaydeden Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Kızıklı, “Medyanın en güçlü ögesi olan televizyonların en önemli programlar olarak piyasaya sürdüğü Televole kültürünün bir devamı olan popstar, programları toplumda tahribat yapıyor. Popstar Gaziantep’e seçmeler için geldi. Bu ve buna benzer yarışma ve seçmelerin acıklı görüntüsünü televizyonlarda her gün izlemekteyiz. Ortaya çıkan daha acıklı durum ise bir şarkı yarışmasının katılabilmek ve televizyonda izlenebilecek uğruna sayıları yüzleri bulan, kendileriyle dalga geçirdiğinin farkında olmayan gençlerimizin görüntüsü ve izleyip gülen tepkisiz kalan milletimizin diğer fertlerinin trajik durumudur” dedi.

“AKP bu tahribata sessiz kalıyor”

Milletin milli ve manevi değerleri üzerinden iktidar olan AKP hükümetinin de bu tahribata sessiz kalarak, ülke ve millet meselelerinin gündemden uzak tutulmasına seviniyor görüntüsü verdiğini kaydeden Kızıklı, “Aynı televizyonlarda AKP hükümetini methiyeler dizilmesi de dikkat çekicidir” diye eleştiride bulundu.

“Destek istiyoruz”

Her kesimden destek istediğini belirten Kızıklı, “Bugün gündemde bu yarışmalar var. Binlerin içinden seçilen ve kendini en iyi pazarlayan kişi allanıp pullanıp birinci ilan ediliyor ve elbette ödüllendiriliyor. Gençleri akıbeti ne olur bilinmez, ama bizler yani eğitimciler, çocuklarımızı yetiştirmeye okullarda dünyanın güzellikleriyle bezemeye tüm engellemelere rağmen devam etmeye çalışıyoruz. Televole versiyonlu bu kültürü alaşağı etmek için karşısında kendisi kadar güçlü olanların bulunması lazım. Bu durumda hükümete, Milli Eğitim Bakanlığına, RTÜK’e, televizyonların üst düzey yöneticilerine, siyasetçilere, sivil toplum kuruluşlarına önemli roller düşüyor. Bunların içinden milletini ve ülkesini gerçekten seven herkesi duyarlı olmaya ve göreve çağırıyoruz. Herkesten popstar programına gösterdikleri ilgi kadar destek istiyoruz” diye açıklamada bulundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *