ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Valilik ek binayı mozaik müzesi yapacak

Valilik ek binayı mozaik müzesi yapacak
YAYINLAMA: 25 Ekim 2023 / 15.24
GÜNCELLEME: 25 Ekim 2023 / 15.24
10 yıldan beri bir türlü tamamlanamayan müze ek binası için valilik kolları sıvadı. Vali Lütfullah Bilgin binanın Kasım ayına kadar tamamlanacağını ve mozaiklerin burada sergileneceğini açıkladı.

Vali Lütfullah Bilgin Gaziantep’in sahip olduğu kültürel değerlerin dünyaya tanıtımını sağlayacak modern bir Kültür Merkezi yapılması için çalışma başlattıklarını bildirdi.

Mozaik müzesi bu yıl tamamlanacak

Bilgin yaptığı açıklamada 1991 yılında kültür sitesi olarak inşaatına başlanan ve daha sonra yapılan proje değişikliğiyle Gaziantep müzesinin ek binasına dönüştürülen inşaatın, 2004 yılı içerisinde tamamlanarak Mozaik Müzesi olarak hizmete sunulacağını belirtti.

Güçlendirme projesini uzman mühendisler yaptı

Temeli 1991 yılında atılan ve o yıldan bu yana yapımı devam eden, ancak ödeneklerin sınırlı oranlarda ayrılması nedeniyle bugüne kadar tamamlanamayan bu inşaatın, bir an önce bitirilmesi için valilik tarafından gerekli çalışmalar ve girişimlerin yapıldığını kaydeden Bilgin şöyle konuştu: “Bu bağlamda Kültür ve Turizm Bakanlığından temin edilen ödeneğin yanı sıra, Özel İdare bütçesinden de yeteri kadar ödenek ayrılmıştır. İnşaatın bitirilmesi için gerekli işlemler kapsamında, öncelikle söz konusu inşaatın deprem yönetmeliğindeki kriterlere uygunluğu yönünden gerekli testlerin yapılması için valiliğimizce konunun uzmanları görevlendirilmiştir. Bu uzmanlar tarafından yapılan testler sonucunda taşıyıcı kolonlarda güçlendirme yapılmasının gerektiği belirlenmesi üzerine, valiliğimizce görevlendirilen konunun uzmanı bir mühendis hiçbir ücret talep etmeden güçlendirme projelerini kısa bir süre içerisinde tamamlamıştır”

Gaziantep mozaikler şehri olarak anılacak

Bilgin 28 Haziran 2004 tarihinde söz konusu ek binanın ihalesi yapılmak üzere ilana çıkarıldığını, 2004 Kasım ayı içerisinde binanın tamamlanarak “mozaik müzesi” olarak hizmete açılmasının planlandığını, kentin dünya kamuoyunda tanınmasında büyük rol oynayan, Zeugma Antik Kentinden çıkarılan eşsiz mozaiklerin ve tarihi eserlerin bu müzede sergilenmesi ile Gaziantep’in bundan böyle “Mozaikler Şehri Gaziantep” olarak anılacağına inandığını bildirdi.

Modern bir Kültür Merkezi yapılmalı

Gaziantep’in sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerin dünyaya tanıtımını sağlayacak modern bir Kültür Merkezi yapılması için de gerekli çalışmaların valilik tarafından yürütüldüğünü ifade eden Bilgin, “Bu çalışmalarımızda katkıda bulunan ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *