ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Vatandaşın sesine kulak tıkıyorlar

Vatandaşın sesine kulak tıkıyorlar
YAYINLAMA: 15 Ocak 2024 / 19.54
GÜNCELLEME: 15 Ocak 2024 / 19.55

DİSK Bölge Başkanı Muzaffer Subaşı, Şahinbey Belediyesi’nin kamuoyunun tepkisine rağmen sürdürdüğü bordür boyama işlemini dünle Karagöz caddesinde devam ettirmesine tepki gösterdi.

Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can’ın mavi beyaz sevdasına anlam veremediklerini belirten vatandaşlar kamuoyunun tepkisine rağmen bordür boyanmasında ısrar eden belediyenin kimden ne kadar boya aldığını merak ediyor.

Hizmetleri boyamayla geçiştiriyor

Kamuoyu tepkisine rağmen kaldırım boyama sevdasından vazgeçmeyen Şahinbey Belediyesi’nin yığılan hizmetleri kaldırım boyamakla geçiştirmeye çalıştığını belirten DİSK Bölge Başkanı Muzaffer Subaşı, “Yıllardır görmeye alışkın olduğumuz siyah kaldırım taşlarının mavi ve beyaza boyanması çirkin bir görüntü oluşturuyor. Bu çirkin görüntü Gaziantep’in tepkisine neden oluyor. Gittiğim her ortamda bu tutarsız davranış konuşuluyor. Bu eleştiriler ve serzenişler Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can’ın kulağına gitmiyor mu? Elbette gidiyordur. Ancak kamuoyu tepkisini ciddiye almayarak eleştirilere kulak tıkıyor olsa gerek. Kulak tıklamayı ve çirkin görüntüleri bir yana bırakın ilçede asfalt yama ve altyapı sorunları dururken sokak boyama pervasızlığı nasıl gösteriyor anlamıyorum. Hizmet yapamamasına kılıf arayıp boya yaparak kendilerini çalışıyor gösteriyor olabilir. Ancak vatandaşın gözünü boyamak kaldırımı boyamak kadar kolay değildir” diye konuştu.

Yapamadıkları hizmetleri boyayla geçiştirmeye çalışıyorlar

Bordür boyasının kimden ne kadara alındığını Gaziantep’in merak ettiğini kaydeden Subaşı, “Her şeyi duydum da kaldırım taşlarının boyandığını duymadım. Pek çok alanda Türkiye’de ilklere imza atılan bir kentte kaldırım taşlarının boyanması konusunda ilk olmak ve komiklikleri seyretmek bir kentli olarak beni derinden üzüyor. Benim ve pek çok duyarlı kimsenin bu vurdumduymazlık karşısında üzülmesini bir yana bırakın boyadıkları iki dakika sonra kirlenen bu çirkin görüntüleri nasıl güzellik kabul ederler anlamak mümkün değil. Halkın büyük bölümünün oylarıyla iddialı bir şekilde göreve gelenlerin insanlarla alay etmesine birinin dur demesi lazım. Belediyeler üzerinde yaptırım gücü olan Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’in bu olaya bir an önce son verdirmesi lazım” şeklinde açıklama yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *