ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ve Zihni Kutlar'ı da kaybettik

Ve Zihni Kutlar'ı da kaybettik
YAYINLAMA: 22 Nisan 2022 / 14.03
GÜNCELLEME: 22 Nisan 2022 / 19.32
Yıllara meydan okuyan Gaziantep’in siyasi yaşamında önemli ve önde gelen isimlerinden biri olan Avukat Zihni Kutlar, önceki akşam evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitirdi. Kutlar’ın cenazesi için ABD’de bulunan manevi oğlu profesör doktor Abdullah Kutlar’ın gelmesi bekleniyor.

Cumhuriyet Halk Partisinin çeşitli dönemlerde uzun yıllar il başkanlığını yapan Avukat Zihni Kutlar’ın 94 yaşında olduğu açıklandı. CHP eski il başkanı Avukat Zihni Kutlar için yarın saat 11:00’de parti il binası önünde tören düzenleniyor. Bu arada Gaziantep barosu tarafından Kutlar için bir tören düzenlenecek.

Asri mezarlıkta toprağa verilecek

Törenlerden sonra kutların cenazesi yeşil camide kılınacak, öğle namazına müteakip asri mezarlıkta toprağa verilecektir.

Makam ve mevki peşinde koşmadı

Büyükşehir belediye başkanı Celal Doğan: “Allah rahmet eylesin. Zihni bey, uzun siyasi hayatı olan bir insandı. Ama bu süre içerisinde hiçbir zaman makam ve mevki peşinde koşmadı. Bunun için siyaset yapmadı. O, ulu bir çınardı. Atatürkçü, yurtsever, gerçekten çağdaş ve Mustafa Kemal gibi düşünen lâik cumhuriyetçi bir insandı. Kaybettik, üzüntülüyüz.”

Yerini doldurmak çok zor

CHP İl başkanı Duran Ergetir: Kutlar’ı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. CHP’ye çok büyük emekleri geçmiş değerli abimizdi. Çok değerleri eski il başkanımızı kaybettik. Yerini doldurmak çok zor. Özellikle 1992-1993 döneminde ben ilçe başkanıydım, kendisi il başkanıydı. Zihni bey ile o zaman Çalışmaktan büyük zevk duymuştum. Görevi sırasında hiçbir zaman CHP tüzüğü ve ilkelerine bağlılıktan ayrılmamıştır. Güvenilir bir partiliydi, hepimiz ondan feyz alıyorduk. Kutlar’ın Gaziantep’e verdiği çok şey olmuştur.

Topluma ve kendisine karşı saygısı son derece yüksekti

Yusuf Öztürkmen: Memleket çok kıymetli bir insanı yitirdi. 1973’ten beri siyasi ve mesleki alanda çok yakınımda bulundu. Önce şunu söylemem gerekir ki İngilizler ve Fransızların işgali sırasında Zihni Kutlar 11-12 yaşlarında genç bir çocuktu. Çok hizmetleri olan yardımsever bir insandı. Hepimiz üzgünüz. Tüm CHP’lilere ve Antep halkına baş sağlığı diliyorum.

CHP’de başarılı il başkanlığı yaptı

Arif Kutlar: Onu tüm Antepliler tanırdı. Gaziantep’in en yaşlılarındandı. Hiç kimseden çekinmeden, korkmadan söylemek istediğini açıkça ifade ederdi. Aynı zamanda çok okuyan ve çok kültürlü biriydi. Her konuda bilgi sahibidir. CHP’de uzun yıllar başarılı bir şekilde il başkanlığı yaptı.

Kutlar’dan çok feyz aldım

Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz: Sosyal ve siyasi davranışı ile örnek yaşam olan bir insandı. Çağdaş, Atatürkçü, laik cumhuriyet değerlerine çok bağlı, ulu bir çınardı. Siyaseti de CHP çatısı altında hiçbir şey talep etmeden uzunca süre yapan örnek gösterilecek bir insandı. Ben kendisinden çok feyz aldım, Allah rahmet etsin. Ailesine ve parti camiamıza başsağlığı dilerim.

Topluma ve kendisine karşı

saygısı son derece yüksekti

Fransız atlarının Antep döşemelerinde nal çakırdatmasını ürpererek izlemişti. Bu nedenle cumhuriyetçi ve Kuvay-i Milliyeciydi. Siyasete tutarlılığı çok önem verirdi. 1950’li yıllarda savcılık görevinden istifa etti. Gelip Bekir Bey Mahallesi’nde sade bir CHP’li üyesi olarak siyasi hayata başladı. CHP’de partinin çeşitli kademelerinde görev aldıktan sonra yine Siyaseti bu partide noktaladı. Nazik ve centilmen bir insandı. Topluma ve kendisine karşı saygısı yüksekti. Onu kısa kollu görmekle, kravatsız verecek işsiz gezerken kimse görmedi. Yazın en kavurucu sıcağında bile kravatlı ve ceketleydi. Bana göre Gaziantep yaş bakımından ulu bir çınarını, fikir ve düşünce açısından da genç bir evladını yitirdi.

Gaziantep’in duayeniydi

Süleyman Bakır: Bir çınar devrildi. Gaziantep’in duayeniydi. Dürüst, tüm hayatında eksiklik bırakmayan mükemmel bir insandı. Her yaşta müstesna bir insandı. Onu kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz.

Hayırsever biriydi

Sıtkı Erkılıç: Memleketini seven, aynı zamanda, siyasette ve mesleğinde uzman kıymetli bir insandı. Kutlar, hayırsever bir insandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *