ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Verilen göreve layık olmaya çalışacağım

Verilen göreve layık olmaya çalışacağım
YAYINLAMA: 27 Kasım 2023 / 15.48
GÜNCELLEME: 27 Kasım 2023 / 15.50

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Kazım Arapoğlu, 15 yıllık başsavcılık döneminin 5 yılını Olağan Üstü Hal Bölgesi’nde geçirdiğini belirtirken, “Gaziantep’in adli sorunlarının çözümü konusunda elinden geleni yapmaya ve verilen göreve layık olmaya çalışacağım” diye konuştu.

Sorunlara yabancı değilim

1961 yılında İzmir Ödemiş’te doğan Kazım Arapoğlu, İstanbul Hukuk Fakültesi’nden 1985 yılında mezun olduğunu söyledi. Telefonla Sabah’ın sorularını yanıtlayan Arapoğlu, “15 yıllık başsavcılık görev sürem içerisinde Elazığ, Siirt Pervari, Aydın Buharkent, Sinop Boyabat ve İskenderun başsavcılığı görevinde bulundum. 1989-1994 yıllarında OHAL’de görev yaptım. Bu nedenle Doğu ve Güneydoğu’nun sorunlarına yabancı değilim” diye konuştu.

Toplumsal duyarlılık lazım

Gaziantep’in göç nedeniyle sıkıntılı bir kent olduğunu, kentte işlenen suç miktarının komşu 5 kentin suç oranına eşit olduğunu ilettiğimiz Kazım Arapoğlu, “Doğu ve Güneydoğu’nun sorunlarını biliyorum. Şu anda görev yaptığım İskenderun’da göç almış bir ilçe. Ancak tüm sorunları adli yöntemlerle halletmek mümkün değil. Toplumsal sorunların çözümü için toplumsal duyarlılık gerekir” şeklinde açıklamada bulundu.

Kürsüden kopmamaya çalışırım

Atama emrinin gelmesinin ardından Gaziantep’e gelerek görevine başlayacağını açıklayan Arapoğlu, Başsavcı olmasına rağmen haftada birkaç kez duruşmalara çıktığını söylerken, “Bir hukuk adamının kürsüden kopmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle haftada birkaç kez mutlaka duruşmalara çıkarım” dedi.

Evli olan Kazım Arapoğlu’nun 13 yaşında bir erkek ve 8 yaşında bir kız çocuğu bulunuyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *