ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Verimli işletmeler peşkeş çekiliyor

Verimli işletmeler peşkeş çekiliyor
YAYINLAMA: 08 Şubat 2022 / 14.08
GÜNCELLEME: 08 Şubat 2022 / 14.08
Tekelin satışına tepkiler yükseliyor

Tekel’in, ülkenin geleceği olduğunu ileri süren Tüm Bel Sen Şubesi Başkanı Yusuf Şahinler, bu kadar önemli ve üretken, aynı zamanda ülke ekonomisine milyarlarca lira katkısı olan kurumun özelleştirme adı altında birilerine peşkeş çekilmek istendiği bildirildi.

En verimli işletmeler peşkeş çekiliyor

Tüm Ben sen Şubesi Başkanı Yusuf Şahinler konuyla ilgili olarak çalışanlarla birlikte düzenlediği toplantıda, en verimli işletmelerin Hükumete yakın yerli ve yabancı sermayeye peşkeş çekildiğini ileri sürerek, bunlardan para almak bir yana bir de üstüne kredi verildiğini ileri sürdü. Özelleştirmelerle birlikte ekonominin düzeleceğini, işlerin yoluna gireceğinin iddia edildiğini belirten Şahinler, “Özelleştirmelerin üzerinden yıllar geçti ama o günlerden bu yana ülke borçları iki misli arttı, reel ücretler düştü, işsizler ordusu çığ gibi büyüdü. Ekonomide bir düzenleme yok aksine daha da kötüleşme var” dedi.

Özelleştirmelerle işler düzelmiyor

Şahinler, özelleştirme listelerinde ilk sırada olan Telekom ve Tekel gibi Türkiye’de vergi rekortmenleri sıralamasında ilk onda olan kurumlar, hükümetin ve sermayenin müdahalesiyle bunca zarar etmesine rağmen yine de karşı kuruluş olarak ve vergi rekortmeni arasında yer aldığına dikkat çekti. AKP Hükümeti’nin işletmeleri satmak için büyük bir hırsla çalıştığını vurgulayan Yusuf Şahinler, “En karlı işletmeleri peşkeş çekmek için 1 dakika bile kaybetmek istemiyorlar. Çünkü bu hükümet iktidara gelirken, IMF’ye ve yerli işbirlikçilerine vermiş olduğu bir takım sözleri var. Bu sözler 1475 sayılı iş kanunu yasa tasarısını sermayenin istediği şekilde değiştirmek için verdiği sözüne sadık kalarak, Türkiye Büyük Millet Meclisinden geçirdiyse, tekelin satışını da aynı hırsla yapmayı düşünüyor” dedi.

Kaynaklar yok pahasına satılıyor

“Hükümet, sermaye ve IMF’ye el ele ülkeyi çökertmek istiyor” diyen Şahinler, Birkaç holding yemlensin, yabancı tekellerin önü açılsın diye ülkemizin kaynakları kurban ediliyor, yok pahasına satılıyor. Buradan AKP Hükümeti’nin bir kez daha uyarıyoruz. Bu ülkenin sırtında kambur diyerek halkı kandırmayın. Ülke ekonomisine kaynak diye Yerli ve yabancı sermayeye kaynak yaratmaktan vazgeçin. Bu halk sizi %35’lerde nasıl idare ettiyse, sizden önceki hükümetleri olduğu gibi sizi de barajların altına gömmesini de çok iyi bilir” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *