ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Vicdani sorumluluğu olanlar inşaat yapmalı

Vicdani sorumluluğu olanlar inşaat yapmalı
YAYINLAMA: 08 Ocak 2024 / 19.15
GÜNCELLEME: 08 Ocak 2024 / 19.15

Binaların dayanıklılığı ve kalitesi konusunda imar planını yapanlar satın alana kadar herkesin sorumlu olduğunu belirten İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Serdar Uygur, “Kalitesiz binaların sorumluluğu, imar planını yapandan başlıyor. Projesini yapan, binayı yapan, bunlara imar izni veren belediyeler, yapı denetim firmaları, Bayındırlık Bakanlığı ve hizmeti satın alan insanlar olmak üzere herkes sorumlu ve bu işin bir bileşenidir. Hiçbiri ayrı tutulamaz. Tek olarak müteahhit günah keçisi ilan edilmemeli. Ona o yetkileri vermemek gerekir” diye konuştu.

Her türlü koşulda kimse mazeretlere sığınmasın

Kalitesiz bina yapımı konusunda kimsenin mazerete sığınmaması gerektiğinin altını çizeriz Uygur, “Kentimizde sağlıklı yapılar için her koşul mevcut. Hiçbir bahaneye sığınmak mümkün değil. Yapılarda oluşabilecek hataların muhakkak sorumluları olacaktır. Ama ekonomik kaygılarla bu yapıların sağlıksız yapılanları da yok değil” dedi.

Uygur, “Bunun için kanunları uygulayan, yasal ve vicdani sorumluluğu olan insanların bu sektörde bulunması gerekir. Hâlâ traktörle dökülen betonlar vardır. Bunlar 2000’den beri yasaklanmıştır. Ancak hâlâ pek çok inşaatta devam ediyor. Hazır betona geçmek yasal bir zorunluluktur. Bazı sahiplerinin müteahhitlerin buna çok dikkat etmesi gerekir” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *