ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Ya uyacaklar ya uyacaklar”

“Ya uyacaklar ya uyacaklar”
YAYINLAMA: 11 Eylül 2023 / 17.45
GÜNCELLEME: 11 Eylül 2023 / 17.46
Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, personelin çalışma temposuna ayak uyduramamasından yakındı

Göreve geldiği günden beri belediye personelini çalışmaya motive etmek için uğraştığını söyleyen Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, “Şahinbey'in imkanlarını çalışmayan insanlara kullandırtmayız. Bizim çalışma tempomuza ya uyacak ya uyacaklar” diye konuştu. Can, ihale edilen, fakat belediye personelinin çalıştığı 26 parkın ihale dosyasını 3 günde zorla alabildiğini anlattı.

Bir yerde yan gelip yatılıyor bir yerde personel yok

Geçmiş dönemde belediye personelinin hiçbir hizmet üretmeden maaş aldığını, şimdi sistemi düzeltmek ve insanları çalışmaya sevk etmek için mücadele ettiklerini anlatan Can, “Geçtiğimiz günlerde belediyenin makine dairesine gittim. Bir grup ağır vasıta operatörü oturmuş çay kahve içiyorlar. Neden hepiniz buradasınız, işiniz yok mu diye sordum. Efendim görev verilmedi bekliyoruz dediler. Diğer tarafta park bahçelerde ağır vasıta şoförü olmadığı için hizmet üretilemiyor. Hepsini gerekli yerlere sevk ettik” diye konuştu.

6 aya kalmadan her şeyi düzeltiriz

Ömer Can, zabıta görevlilerinin ehliyetleri olduğu halde bir göreve giderken, diğer zabıta görevlisini de şoför olarak yanına aldığını ve bu uygulamaya da son verdiğini belirtirken, “6 ay geçmeden ne kadar farklı bir belediye olacağımı herkes görecek” diye konuştu.

İhale edilen 26 parkta belediye personeli çalışıyor

Geçtiğimiz kış aylarında belediye tarafından tam 26 adet parkın ihalesinin yapıldığını öğrendiğinde hemen ihale dosyalarını istediğini söyleyen Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, “Seçim öncesi 26 park ihale edilmiş ve işler bitirmeden tüm hak edişler ödenmiş. Parklara gidiyorum, belediyenin personeli çalışıyor. Siz burada neden çalışıyorsunuz diyorum. Efendim parkın bir bölümünü müteahhit yaptı, bu bölümlerini biz yapıyoruz diyor. Hemen gelip ihale dosyalarını istedim. Ben inşaatçıyım, bir iş ihale ediliyorsa, her şeyi ile hesap kitap yapılır, ihale edilir. Personel tam 3 gün boyunca ihale dosyalarını bana vermemekte direndi. Sonunda işin ucunu bırakmayacağımı anlayınca teslim etmek zorunda kaldı, şimdi bir komisyon oluşturduk, bu dosyaları inceliyor” şeklinde açıklamada bulundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *