ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yabancılar savaşın bitmesini bekliyor

Yabancılar savaşın bitmesini bekliyor
YAYINLAMA: 20 Aralık 2021 / 14.22
GÜNCELLEME: 20 Aralık 2021 / 14.22
Avrupa Birliği iş geliştirme merkezi yetkilileri, savaş nedeniyle yurt dışından yabancı müşteri talebinin durduğunu belirtti.

Yabancılarla yerli firmaları buluşturuyoruz

Avrupa Birliği iş geliştirme merkezi yetkilileri, geçen yıl ağustos ayında kurulan ve eylül ayında firmalara hizmet vermeye başlayan merkezin amacının, Avrupa Birliği ülkelerindeki ticari kesimde firmalar arasında iş bağlantısı kurmak olduğunu açıkladı. Yerli ve yabancı firmalar arasında ticari işbirliği anlamında köprü görevi yaptıklarını hatırlatan yetkililer şunları söyledi:

Savaş ticari hayatı olumsuz etkiledi

“Gaziantep’teki küçük ve orta boy işletmeler AB ülkelerindeki firmalar arasındaki iş bağlantısına aracılık yapıyoruz. Yaklaşık yedi ay önce faaliyete başladığımızdan bu yana 100 civarında yabancı firma ile küçük ve orta boy işletme arasında iş bağlantısında aracılık yaptık. Bunların çoğunu merkez olarak kendimi ziyaret ederek bağlantı kurduk. Hatta bunlardan yaklaşık 15’ine eğitim ve pazar bulma konularında danışmanlık hizmeti verdik. Ancak Irak Savaşı nedeniyle bağlantı kurmaya gelecek olan yabancı sayısında bu yılın ilk üç ayında büyük bir azalma oldu. Görüşmeler askıya alındı” dedi.

Yabancı müşteri gelmez oldu

Yetkililer, firmaların ürünlerini pazarlamak amacıyla kendilerine başvurduğunu, ancak savaş nedeniyle ortaya çıkan belirsizlikten dolayı yurtdışından yabancı müşteri akışının durduğunu kaydetti. Halı, ayakkabı ve ev tekstili sektörü için pazar arayışlarına başladığı kaydedildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *