ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yağışlar çiftçiyi sevindirdi

Yağışlar çiftçiyi sevindirdi
YAYINLAMA: 14 Ağustos 2020 / 20.06
GÜNCELLEME: 14 Ağustos 2020 / 20.06

Yaklaşık iki haftadan bu yana aralıksız devam eden yağmur, çiftçinin yüzünü güldürdü. Şahinbey Ziraat Odası yetkilileri, iki haftadır devam eden yağışların, tarlasını eken çiftçiyi sevindirdiğini, erken başlayan yağmurun toprağın su ihtiyacının giderilmesinde etkili olacağını "ifade etti.

Özellikle Şehitkamil köyleri olmak üzere bazı yerlerde ekim-biçim işlerinin geç başlayıp geç bittiği, bu yüzden buraların erken gelen yağışlardan faydalanamadığı belirtilirken, bunun yanında gübre alamadıkları için ekin ekemeyen çiftçilerin de bu fırsattan faydalanamadıkları açıklandı. Bu arada çiftçilere doğrudan gelir desteği adı altında verilecek olan dönüm başına 10 milyon lira destekleme priminin henüz tarihinin belli olmadığını ifade eden Oda yetkilileri, bu konuda hiçbir resmi açıklamanın da yapılmadığını ifade etti.

Öte yandan Şehitkamil İlçesi Akçagöze Köyü çiftçilerinden Süleyman Altın ise yağışların ekinler için çok iyi olacağını, ancak henüz ekim yapamadıklarını belirterek, "Bir dönüm tarla için 25 kilo gübre gerekiyor ve 50 kiloluk gübrenin torbası 17-18 milyon. Ayağıma ayakkabı alacak para bulamıyorum. Ailede geçim sıkıntısı başladı. Zorunlu olan ihtiyaçlarımızı bile alamıyoruz. Dolayısıyla gübreye verecek paramız olmadığı için ekim yapamadık” şeklinde konuştu. Destekleme primlerini alamadıklarını hatırlatan Altın, "Destek paralarını vereceklerse versinler, perişan durumdayız” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *