ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yardım mı teşhir mi?

Yardım mı teşhir mi?
YAYINLAMA: 28 Mart 2023 / 17.10
GÜNCELLEME: 28 Mart 2023 / 17.10
İşadamı Nurettin Küncülü, ramazan ayı nedeniyle dar gelirli ve yoksul 6 bin 500 kişiye yaptığı gıda yardımı yine şova dönüştü.

Eski Otogar alanındaki geniş alanda yapılan gıda yardımını almak isteyen binlerce vatandaş, sabahın erken saatlerinde gelip kuyruğa girdi.

Görevlilerin uyarmasına rağmen, yardımın başladığı saatlerde izdiham yaşandı, bazı yoksullar sıra yüzünden birbirleri ve görevlilerle tartıştı.

Uzun bekleyişten sonra, içinde 5 kilo pirinç, 5 kilo şeker, 5 kilo makarna ve 5 kilo yağ bulunan yardım paketlerini almayı başaranların sevinci yüzlerinden okunuyordu.

Uzun süreli bekleyişten sonra, 20 kiloluk yardım paketini almayı başaran 5 yaşındaki Fayat Şahin, “Perilikaya mahallesi 18 nolu sokakta bulunan gecekonduda oturuyorum. Karım öldü, 3 çocuğum ise evlenip, beni terk ettiler. Yalnız yaşıyor ve komşularımın yardımıyla hayatta kalmaya çalışıyorum. Bir hayırsever iş adamının yardım yapacağını mahalle muhtarından öğrenip, yardımın yapılacağı alana geldim. Sabah 07:00’de kuyruğa girdim ve 4.5 saatlik uzun süreli bekleyişten sonra saat 11:30’da yardım paketini almayı başardım. Çok mutluyum, yardım paketini sırtıma yükleyip, yürüyerek evime götürmeye çalışacağım. Ancak nasıl gideceğimizi düşünüyorum. Çünkü ayakta beklemekten çok yoruldum ve ayaklarım ağrıyor. Ayrıca kuyrukta yaşanan izdiham nedeniyle ezilme tehlikesi geçirdim. Yardım güzel ama dağıtım sırasında çok eziyet çektik. İnşallah bu tür yardımlar daha düzenli bir şekilde dağıtılır da bu tür eziyetler çekmeyiz” diye konuştu.

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *