ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yargı yolu açık

Yargı yolu açık
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2023 / 17.01
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2023 / 17.01
İl Müftüsü İsmail Canbolat, bazı çevreler tarafından hakkında yayılmak istenen iddiaları açıklık getirdi.

Ev şahsa değil Gaziantep Müftülüğü‘ne ait

Canbolat, 29 yıllık meslek yaşamında hiçbir yolsuzluk ve usulsüzlük karışmadığını, Gaziantep Diyanet Vakfı’nın bir ev aldığını, bu evin kendisinden sonraki Müftüler tarafından da kullanılacağını söyledi.

“Benden önce Müftünün oturabileceği bir yerin olmaması ayıp” diyen Canbolat, “Gaziantep iki-üç odalı bir yer gösterseydi orada otururdum. Düzce‘den buraya geldiğimde Biray misafirhanede kaldım. Gaziantep diyanet farklı bir ev aldı. Ancak ev şahsıma değil, Gaziantep Müftülüğü‘ne alındı. Benden sonraki tüm müftüler de bu evde oturacak. Mahkeme kadıya mülk değil. Ben 29 yıllık devlet memuruyum. Görevim biter çekip giderim, benden sonraki müftü ev telaşına düşeceğine geçip içine oturur. İkinci bir konuda sözde benim evimin mevzu şatını döşenmişler. Böyle bir durum söz konusu olamaz. Kim 0,05 TL verdim diyorsa, gelsin parasını vereyim. Ben 28 yıllık evliyim ve evimde her şeyim var. Buraya gelirken 600 milyon TL kamyon parası verip bir kamyon dolusu eşya getirdim. Bu tür asılsız iddialar hem beni üzüyor hem kurumumu yıpratıyor. Oysa ben Gaziantep’e o kadar güzel düşüncelerle geldim ki” şeklinde açıklama yaptı.

Birileri ortalığı karıştırmak istiyor

Canbolat, “Birileri gözdağı vermek, veya beni olayların içine çekmek istiyor olabilir. Cemaati ve müftülük müessesini yıpratmak isteyenler de olabilir. Konu ne olursa olsun ahlaki değil. Eğer usulsüzlük varsa yargı yolu açık” diye konuştu.

Canbolat, kendisi ile ve bulunduğu yerle ilgili dedikodu üretilmesinin üzüldüğünü, ancak çalışmalarına devam edeceğini söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *