ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yargısız infaz yapacaklardı

Yargısız infaz yapacaklardı
YAYINLAMA: 28 Temmuz 2024 / 14.37
GÜNCELLEME: 28 Temmuz 2024 / 14.37

Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin Mustafa Sarıgül için ihraç isteminin reddinin olumlu bir karar olduğunu belirten CHP Gaziantep Milletvekili Mustafa Yılmaz, bu karar üzerine CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın olağanüstü kurultay çağrısı yapmasının da zorunluluktan kaynaklandığını söyledi. Yılmaz, olağanüstü kurultay kararının geç bile kaldığını ifade ederken, CHP İI Başkanı Duran Ergetir, Gaziantep'in genel merkeze muhalefet eden bir yapıdan oluştuğunu dile getirdi.

Olağanüstü kurultay kararı gecikmiş bir karar

Olağanüstü kurultay kararının gecikmiş bir karar olduğunu, çünkü imza kampanyalarınım kurultay isteğini açıkça ortaya koyduğunu ifade eden Mustafa Yılmaz, "Olağanüstü kurultay keşke daha önce yapılsaydı. Olağanüstü kurultayın gerçekleşmesi için çok sayıda imza toplanmış, ancak olağanüstü kurultay talebi reddedilmişti. Şimdi mecburiyet karşısında olağanüstü kurultay olacak: Mecburiyet karşısında yapılacak olan olağanüstü kurultayda, genel başkan, parti meclisi, ve parti disiplin kurulu olmak üzere parti merkezinin tamamı yeniden belirlenecek" dedi.

Çözümler salon dışında aranmaz

Disiplin kurulunun kararına saygılı olduklarını, ancak kendisinin zaten ihraç istemine karşı olduğunu, bu tür durumlarda çözümün demokratik platformlar olan seçim salonlarında bulunması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "Disiplin kurulunun aldığı karara saygı duymak lazım. Anlaşılan o ki disiplin kurulu üyelerinin üze rinde halkın aldığı kararın ve kamuoyu baskısının etkisi büyük oldu. Keşke ihraç kararı hiç gündeme gelmese ve seçime gidilse, demokratik usullerle Sarıgül'ün kalıp gideceğine karar verilse çok daha iyi olurdu.

Ben hiçbir zaman ihraç kararından yana değildim, bu nedenle disiplin kurulunun kararını olumlu ve saygıyla karşılıyorum. Salon dışında yapılacak herhangi bir olay, Sarıgül'e belki fayda sağlardı, ancak partiye zarar verirdi. Salon dışına atılmayıp, salon içinde demokratik bir yarış yapılırsa, CHP kazanırdı ve öyle olacağına inanıyorum" şeklinde açıklama yaptı.

Adaylardan biri Sarıgül

CHP genel başkanlığı konusunda şu anda en belirgin adayın Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül olduğunu, ancak Deniz Baykal'ın aday olup olmayacağını bilmediğini, iki adaydan başka ihtimal de bulunmadığını belirten Yılmaz, "Deniz Baykal aday olur mu, yoksa bir başkasını işaret eder onu mu destekler bilmiyorum. Fakat Sarıgül'ün aday olacağı kesin" diye açıklamada bulundu.

Adaylar kadar kadrolar da önemli

CHP genel başkan adayları kadar kadrolarının da önemli olacağını, kendisinin de adaylara oy verirken kadroyu göz önünde bulunduracağının altını çizen Yılmaz, "Nasıl ki CHP Yüksek Disiplin Kurulu'nun verdiği karara saygı duymak gerekirse, seçimin sonuçlarına da saygı duymak gerek. Genel başkanlar kadar genel başkanların ekipleri de önemli. Bu nedenle adayların yanı sıra yanlarındaki kadrolara da bakacağız. Ancak şu an şu ya da bu demek için biraz erken. Beklemek lazım" diye konuştu. Yurt genelinde bin 200'ün üzerinde Gaziantep'te ise 23 delegenin oy kullanacağını, Gaziantep'te genel anlamda Baykal karşıtlığının var olduğunu belirten Yılmaz, "Yurt genelinde ne sonuç çıkacağını elbette bilmek zor. Gaziantep açısından değerlendirecek olduğumuzda genel anlamda Gaziantep'te bir Baykal karşıtlığının hakim olduğu görülür" dedi.

Baskı altında kalmadan adil bir karar verdiler

CHP İl Başkanı Duran Ergetir ise, Mustafa Sarıgül’ün ihraç edilmemesinin olumlu bir karar olduğunu, parti disiplin kurulunun adil ve baskı altında kalmadan karar verdiğini söyledi. "CHP Disiplin Kurulu'nun özgür iradesiyle en doğru kararı verdiğini düşünüyorum" diyen Ergetir, "Arkadaşlarımız baskıya boyun eğmediler. MKYK yargısız infaz yapıyordu. Çoğunluk sağduyulu davrandı ve sonuç olarak sağduyu hakim geldi. Sarıgül'ün ihracı gerçekleşmedi" dedi.

CHP içerisindeki tartışmalar CHP'ye zarar veriyor

Kendilerine yazılı bir açıklama gelmediğini, ancak olağanüstü kurultay kararının da olumlu bir karar olduğunu ifade eden Ergetir, "CHP içerisindeki tartışmalar CHP'ye zarar veriyor. Olacak kurultayın ardından bunun bir an önce bitmesi lazım" dedi. Seçimin Baykal ve Sarıgül arasında geçeceğini üçüncü bir adayın çıkma ihtimalinin bulunmadığını belirte Ergetir, Gaziantep'in genel yapı ve genel merkeze muhalefet olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *