ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yasa sorumlulukları arttıracak

Yasa sorumlulukları arttıracak
YAYINLAMA: 05 Eylül 2023 / 13.18
GÜNCELLEME: 05 Eylül 2023 / 13.21
Vali Lütfullah Bilgin yerel yönetimler yasasının belediyelere daha fazla sorumluluklar yüklediğini belirtti.

Vali Lütfullah Bilgin, Şahinbey Belediye Başkanlığını kazanan Ömer Can ve Şehitkamil Belediye Başkanlığını kazanan Metin Özkarslı’yı ziyaret ederek başarı dileğinde bulundu.

Şahinbey simgesini taşıyan bardakla birlikte Gaziantep’i anlatan CD’yi Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can’a armağan eden Vali Bilgin, daha önce girişimci olarak tanıdığı Ömer Can’ın yeni görevinde başarılı olacağına inancının tam olduğunu belirtti.

“Şahinbey’in sorunları büyük”

Şahinbey'in sorunlarının ismi kadar büyük olduğunu belirten Bilgin, “Sizi daha önce iş hayatınızdaki çalışmalar nedeniyle yakından tanıma fırsatına sahip olmuştum. Şahinbey'in adı kadar sorunları da büyük, bu sorunları çözeceğimize olan inancım tam. İlçenin adına yakışır hizmetler görmesi en büyük temennimiz. Bunun için elimizden gelen her türlü yardımı yapacağız” dedi.

“Bize güç verdiniz”

Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can “Bu ziyaretiniz bizi çok onurlandırdı ve yapacağımız hizmetler konusunda güçlü kıldı. Ben Şahinbeyliyim ve sorunlarını yakından biliyorum. Şahinbey'i adına yakışır bir ilçe yapma konusunda çok çalışıp sorunlarını halletmek istiyoruz” diye konuştu.

“Sorumluluklarınız daha da artacak”

Vali Lütfullah Bilgin, daha sonra Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı’yı tebrik etmek amacıyla ziyaret etti.

“Her türlü hizmeti paylaşacağız”

Yerel yönetimler yasasının çıkmasıyla birlikte belediyelerin yetki ve sorumluluklarının daha da artacağını belirten Bilgin, “Meclisten çıkacak yere yönetimler yasasıyla birlikte belediyelerin yetki ve sorumlulukları daha da artacak. Eğitimden sağlığa, kültürden sanata kadar devletin yaptığı görevler yakında yerel yönetimlerle ortaklaşa şekilde yapılacak ve böylece yerel yönetimlerin sorumluluğu artacak” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *