ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yasa üzerinde uzlaşmaya varıldı

Yasa üzerinde uzlaşmaya varıldı
YAYINLAMA: 18 Kasım 2021 / 15.11
GÜNCELLEME: 18 Kasım 2021 / 15.11
İş güvencesi yasası olarak bilinen 4773 Sayılı Yasanın 15 Mart 2003 tarihinde yürürlüğe gireceğini belirten yetkililer, Türkiye Büyük Millet Meclisi‘ndeki görüşmelerde işveren ve işçi temsilcileri arasında işvereni ilgilendiren hükümlerde yapılacak değişikliklerde anlaşmaya varıldığını bildirdi.

Bugün yapılması planlanan iş güvencesi yasası ile ilgili toplantının, konuşmacısının programdaki önemli değişiklik nedeniyle iptaline diye kaydedildi.

Yasaya işveren lehine hükümler kondu

GSO tarafından yapılan açıklamaya göre, 15 Mart 2003 tarihinde yürürlüğe girecek İş Güvencesi Yasası uygulamaya girmeden önce hükümet, Türk-lş, Hak-İş ve TİSK temsilcileri biraraya gelerek hükümlerde yapılacak değişikliklerle birlikte yürürlüğe girmesi için anlaşma sağlandı. Yasanın yürürlük tarihinin 15 Mart 2003 olarak belirlenmesinde mutabakata varıldığı belirtildi.

İşveren temsilcilerinin

görüşü alınmadan hazırlandı

Gaziantep Sanayi Odası yetkilileri, ekonomik kriz ve etkilerinin savaş hazırlığı ile üst üste bindiği bir ortamda iş kanunu çıkarmaya çalışmalarının, iş barışını engelleyecek ve yeni istihdam olanaklarının tamamen ortadan kaldırılmasına neden olacağını ifade etti. Yetkililer, iş güvencesi yasasının 15 Mart 2003 tarihinde yürürlüğe gireceğine dikkat çekti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *