ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yaşadığımız kenti önce biz tanımalıyız

Yaşadığımız kenti önce biz tanımalıyız
YAYINLAMA: 26 Haziran 2024 / 15.21
GÜNCELLEME: 26 Haziran 2024 / 15.21

Emniyet Müdürlüğü Turizm Şube Müdürlüğü tarafından, "İyi Tanıtımın Yolu, İyi Tanımaktan Geçer" sloganı adıyla bir kampanya başlatıldı. Kampanya çerçevesinde İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı Erkek Yetiştirme Yurdu'nda kalan çocuklara, Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen eserler tanıtıldı.

Çocuklar için değişik programlar uygulanacak

Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Gökçearslan, müze gezisinde yaptığı açıklamada, Gaziantep'in tanıtımı için "İyi Tanıtımın Yolu İyi Tanımaktan Geçer" sloganı adı altında bir kampanya başlattıklarını söyledi.

Gökçearslan, bu kampanya çerçevesinde il Sosyal Hizmetler bünyesindeki kimsesiz çocuklar ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı ilköğretim okullarındaki çocuklara, değişik programlar uygulayarak, kentin tanıtım faaliyetlerini sürdüreceklerini belirtti.

Kenti önce bu kentte yaşayanlar tanımalı

Turizm Şube Müdürü Uğur Öztürk ise, kentin tarihi, kültürel, doğal ve turistik değerlerini, önce bu kentte yaşayan insanların tanıması gerektiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu: "Dünya turizm pastasından hak ettiğimiz payı fazlasıyla alabilmek ve bu değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarabilmek için kampanya başlattık. Müzenin dışında Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi ile kentin farklı alanlarını da tanıtacağız. Tanınmayan, iyi tanıtılmayan tarihi, turistik ve kültürel miras, ekonomiye hiçbir katkısı olmayan yastık altındaki para yada kilitli sandık içindeki külçe altın gibidir. Bu nedenle tarihi, doğal, turistik ve kültürel değerlerimiz, bizim onlara verdiğimiz değer ölçüsünde önem kazanacaktır."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *