ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yasalar ne gerekiyorsa onu yaptım

Yasalar ne gerekiyorsa onu yaptım
YAYINLAMA: 08 Aralık 2021 / 15.18
GÜNCELLEME: 08 Aralık 2021 / 15.18
Büyükşehir belediye başkanı Celal Doğan, Şahinbey Belediye başkanı Yaşar Ağyüz’e emlak vergilerini zamanında ödemediği gerekçesiyle kesilen 88 milyar cezanın yasalara uygun olduğunu belirterek, “Ben yasalar ne gerektiriyorsa onu yaptım” dedi.

Oturuma Ağyüz katılmadı

Büyükşehir belediye Meclisi’nin olağanüstü oturumu dün yapıldı. Oturuma Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz katılmadı. Gündemde yer alan Şehitkamil belediye sınırları içerisinde bulunan Merveşehir, Safaşehir gibi büyüyen baz mahallelerin bölünerek isimlendirilmesi teklifi kabul edildi.

Gündemdeki diğer maddelerden sonra önceki oturumda Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz tarafından verilen emeğin borçların taksitlendirilmesi önergesi gündeme anlara komisyonda incelenmesi kabul edildi.

İşim kırık, sıkıntıdayım açıklamaları mazeret olmaz

Önerge okunduktan sonra görüşünü açıklayan Doğan, Ağyüz’ün açıklamalarını da hedef alarak, “Ben burada yasalar ne diyorsa onu uyguluyorum. Veya il Özel idare Müdürlüğü’nün zamanında ödemeyen belediye alacaklarının miktarının %10’u kadar ceza kesiliyor. 2002 yılında hiç ödeme yapmadı, taksitlerini ödemedi. Bu konuda zaten yardımcı oldum. Ama hiç para ödememek yasaların neresinde uygun? İşim kırık, sıkıntıdayım şeklindeki açıklamalar mazeret değil ki” dedi.

Hiç kimsenin parasında gözüm yok

Hiç kimsenin parasında gözünün olmadığını, hatta büyükşehirde 0,01 TL olana 0,10 TL vermeye hazır olduğunu söyleyen Doğan, “Benim kimseye borcum yok. Belediyeye ne borcum varmış, çıkarsın, 0,01 TL borcum varsa kendisine 0,10 TL vereyim.100 kuruş varsa 1000 kuruş vereyim. Ben devlet adamıyım. İddia edildiği gibi ayrım falan yapmam, bize yakışmaz. Biz buraya hizmet için geldik. Hizmet yapmak için de mazeret aramayız” diye konuştu.

Önerge komisyonda incelenecek

Doğan, bu konuşmasından sonra Ağyüz’ün önergesinin uygun olmadığını, hiç ödeme yapmayan bir belediye başkannın böyle bir talepte bulunmasının doğru olmadığını söyleyerek, “Ben bu önergeye savunmuyorum. Ancak yasal olarak kabul edilen suç ortağı olmak isterseniz ona bir şey diyemem. Fakat isterseniz önergeyi gündeme alıp komisyonda incelettirelim. Ama ben şimdiden söylüyorum, bu yasal değil, kabul edemem” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *