ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yaşlılar zamlardan yakındı

Yaşlılar zamlardan yakındı
YAYINLAMA: 01 Mayıs 2023 / 14.46
GÜNCELLEME: 01 Mayıs 2023 / 14.46
Çocuk yuvası, yetiştirme yurdu ve huzurevini ziyaret eden devlet Bakanı Güldal Akşit, çocuklara oyuncak, gençlere ve yaşlılara harçlık verdi.

Akşit’in huzurevini ziyaret sırasında yaşlardan beri, her ay televizyon seyrettikleri için üç, buzdolabı çalıştırdığı için de üç olmak üzere 6’şar milyon TL para toplanmasından yakındı.

İlgilileri Bakan’a şikayet etti

Huzur evinde barınanların hemen hepsinin kısıtlı bir geliri bulunduğunu belirten 79 yaşındaki Mennan Özkaya, “Burada kalanlar ya Bağ-Kur emeklisi, ya SSK emeklisi ya da emekli sandığından emekli. Zamlar karşısında her ay biraz daha eriyen emekli maaşıyla zaten zor geçiniyoruz. Her ay aldığımız maaş sabit, ancak ihtiyaçlarımızı zamlı alıyoruz. Biz nasıl geçineceğimizin hesabını yaparken huzur evinde izlediğimiz televizyon için bizden aylık 3 milyon TL isteniyor. 3 milyon TL’de buzdolabı için elektrik ücreti isteniyor” diye konuştu.

Akşit, vali Lütfullah Bilgin’le konuşarak yaşlılardan alınan aylık 6’şar milyon TL elektrik parasının bundan sonra alınmamasını istedi. Ayrıca huzurevinde kalan yaşlılara 50’şer milyon TL yılbaşı harçlığı verdi.

Akşit, çocuk yuvası ziyaretinde çocuklara oyuncak cep telefonu ve tetris hediye etti.

Gençlere 25’şer milyon TL yılbaşı harçlığı verildi

Akşit, erkek yetiştirme yurdunu da ziyaret ederek gençlerle sohbet etti. Çocukların kimsesiz olmadığını, devletin onlara sahip çıktığını, kendilerinin de devlete ve topluma daha faydalı olmak için çalışmaları gerektiğine işaret eden Akşit, “Ben sizin ablanızın, annenizim. Hepiniz bizim çocuklarımızsınız. Ülkeye hayırlı insanlar olarak yetişmeniz için çalışıyoruz. Bu konuda sizin de gayret göstereceğinizi inanıyorum” dedi.

Ülkeye hayırlı olmalarını istedi

Akşit, yurtta kalan 100 gence, zarf içerisinde 25’şer milyon TL yılbaşı harçlığı verdi. Gençlerin futbol topu olmadığını öğrenen Akşit, Beşiktaş futbol takımı futbolcuların resimleri ve imzalarının bulunduğu bir futbol topu armağan etti. Akşit, Özel Gönenç Rehabilitasyon ve Tedavi Merkezini ziyaretinde ise özürlü çocukların oluşturduğu halk oyunları ekibinin gösterisiyle karşılandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *