ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yatırımcı kuruluşlar için 16.9 trilyon ek ödenek ayrıldı

Yatırımcı kuruluşlar için 16.9 trilyon ek ödenek ayrıldı
YAYINLAMA: 05 Aralık 2023 / 20.26
GÜNCELLEME: 05 Aralık 2023 / 20.26

İl Özel İdare Müdürü Ercan Yazıcı, bu yıl yatırımcı kuruluşlara 16 trilyon 896 milyar lira ek ödenek sağladıklarını söyledi.

Yazıcı, 9 ilçe merkezi ve bağlı köylere yol, su, elektrik, sağlık ve kültürel hizmetler için bu yıl yaklaşık 16 trilyon 896 milyar lira ek ödenek verdiklerini belirtti.

Köy Hizmetleri İl Müdürlüğüne 300 kilometre köy yolunun asfaltlanması için 4 trilyon 101 milyar, köy içme suyu için 1 trilyon 927 milyar, İl Sağlık Müdürlüğüne köy sağlık ocaklarının onarımı ve tıbbi donanımı için ise 1 trilyon 106 milyar lira ek ödenek sağlandığını anlatan Yazıcı şöyle konuştu: “Tarım İl Müdürlüğü’ne çiftçilere fidan desteği ve yeni sera kurulması için 627 milyar lira, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yeni ilköğretim okulu yapılması ve onarım çalışmaları için 4 trilyon 898 milyar, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ne kale ve ören yerlerinin bakım ve onarımı için 1 trilyon 737 milyar lira, sportif faaliyetler için ise 2.5 trilyon lira ek ödenek sağladık.”

Yazıcı, Gaziantep Valisi Lütfullah Bilgin’in talimat ve direktifleri doğrultusunda, birçok yatırımcı kuruluşa ek ödenek sağladıklarını da ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Birçok yatırımcı kuruluşa, kendi bağlı olduğu bakanlığın sağladığı ödeneğin dışında biz de ek ödenek sağlıyoruz. Burada amacımız ilçe merkezi ve köylerimize daha hızlı ve kaliteli hizmet sunmak. Köyden kente göçü önlemek için kentte ne varsa köyde de bu hizmetlerin sunulması ile önüne geçebileceğine inanıyorum.

Bu amaçla her yıl sağladığımız ek ödeneklerle köylerimize yol, içme suyu, elektrik, sağlık, haberleşme, sosyal ve kültürel birçok hizmetin gitmesine yönelik çaba gösteriyoruz.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *