ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yatırımların önünü açan düzenlemeler yapıldı

Yatırımların önünü açan düzenlemeler yapıldı
YAYINLAMA: 21 Şubat 2022 / 13.52
GÜNCELLEME: 21 Şubat 2022 / 13.52
Ülkede 1980’li yıllarda gerçekleşen atılımın ardından 1900 doksanlı yılların gereği gibi değerlendirilemediğini söyleyen AK Parti il başkanı Ökkeş Eruslu, kısır çekişmeler, verimsiz koalisyon hükümetleri ve istikrarsızlık içinde geçen bu dönemin Türkiye’nin kayıp yılları olduğunu söyledi.

Eruslu, beş aylık AK Parti hükümeti döneminde bütçe gelirinin arttığını, giderin azaldığını, faiz oranının düştüğünü, nemaların ödenmeye başlandığını, vergi ve elektrik borçları ile ilgili gerekli indirim ve kolaylıkların sağlandığını belirtti.

AK Partinin beş aylık icraatını anlattı

AK Parti il başkanı Ökkeş Eruslu, beraberinde milletvekili Ahmet Uzer, il ve ilçe yöneticileri ile birlikte hükümetin beş aylık icraatını değerlendirdi. Grant Otel’de gerçekleşen üç saatlik toplantıda AK Parti il başkanı Eruslu, ülkenin sorunlarını ve çözümlerini bilen bir hükümet olarak beş aydan bu yana ülke yararına önemli hizmetler yaptıklarını açıkladı. Geçen yılın aynı dönemine oranla ihracatın ve bütçe gelirinin arttığını söyledi.

Atıl ve fizibilite olmayan 600 proje

yatırım programından kaldırıldı

Bakanlık sayısının 36’dan 25’e düşürüldüğünü, çek yasasının çıkarıldığını, kredi kartları mağdurlarının mağduriyetinin giderilmesi için yasal düzenleme yapılıp faiz oranlarının düşürüldüğünü, atıl ve fizibilite olmayan 600 projenin yatırım programından çıkarıldığını, yeni lojman ve sosyal tesis yapımı ve alımının durdurulduğunu, sosyal tesislerin satışının programladığını açıklayan Eruslu, hemen her alanda önemli yasal düzenlemeler ve uygulamaları hayata geçirerek ülkenin ve yatırımın önünü açan düzenlemeler yaptıklarını belirtti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *