ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yaz sebzesi ucuzladı

Yaz sebzesi ucuzladı
YAYINLAMA: 21 Aralık 2021 / 15.11
GÜNCELLEME: 21 Aralık 2021 / 15.11
Pazarda satılan ürünlerin büyük çoğunluğunun hala sera ürünü olduğunu belirten esnaf, şimdiye kadar böyle kötü bir dönem yaşanmadığından yakındı.

Pazar esnafı, mevsim değişikliği nedeniyle piyasada fiyat belirsizliği yaşandığını ve düşük olduğunu kaydetti.

Kış mevsiminin sona ermesi ve ilkbaharın gelmesiyle birlikte bazı sebze ve meyvelerin fiyatında düşüş olurken, bazılarında yükselme yaşandı. Bu arada fiyatı en fazla düşen ürünler arasında yer alan patlıcan 3.5 milyon liradan 1.5 milyona, kabak 2 milyondan 750 bin liraya geriledi. Fiyatı yükselen ürünler arasında ise patates, limon, lahana, elma ve portakal geliyor.

Hiç böyle kötü olmadı

Sebze ve meyve fiyatları inişli çıkışlı bir seyir izlerken, satışların düşüklüğü esnaf endişelendiriyor. Sebzelerin belli bir zaman sonra bozulduğu ve çöp atmak zorunda kaldıklarını belirten Halil Akın, on yıldır pazarda esnaflık yaptığını, ancak hiç bu kadar ölü sezon geçirmediklerini açıkladı. Satışların düşük olduğunu belirten Akın, mevsim nedeniyle bazı ürünler piyasada tükenirken, bazı sebzelerin de sera üretiminden normal üretime geçilmesi nedeniyle ucuzlamaya başladığını açıkladı. Akın, bu nedenle bazı ürünlerin bir ay önceki fiyatı ile şimdiki arasında önemli farklılık olduğunu kaydetti.

Mobilyacılıktan sebzeciliğe

Ekonomik krizden bunalan vatandaşın neredeyse hiçbir şey yemeyecek duruma geldiğini belirten ve Abdullah Ademoğlu, piyasanın çok durgun olduğunu vurguladı. Daha önce Değirmiçem’de mobilya mağazası olduğu, ancak iflas ettiği için dört aydır meyve sebze satarak ailesini geçimini kazanmaya çalıştığını açıkladı.

Toptan fiyatına satılıyor

Piyasada hala ürünü sebzelerin ağırlıkta olduğunu belirten Ademoğlu, “Halk para kazanamayınca doğal olarak alım gücü de düşüyor. İşler çok kötü, sebze halinden aldığımız fiyata bazen mal satıyoruz, buna rağmen iş yok” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *